Asiakastarina: Bergmann TSW - Toimintavarma levitysvaunu

27.09.2022

Syksyn levityskausi on taas täällä, on aika hakea koneet töihin. Näin tekee myös Käpytec OY:n omistaja Markku Poutanen. Poutasen omistaman yrityksen pääasiallinen toimiala on maatalouskoneurakointi, mutta yrityksen toimintaan kuuluu myös mm. kuntapuolen huoltotöitä sekä talviaikaan maansiirtohommia.

Yrityksen urakointitöistä erityisesti lietteenlevitys on kasvanut ja kuivalannan levitys tulee hyvänä kakkosena. Töitä riittää, kun yrityksessä parhaimmillaan työskentelee kiireisimmän kauden aikana Markun lisäksi viisi muuta kuskia.

Markku Poutanen oli aikanaan ollut ostamassa itselleen käytettyä levitysvaunua, kun Konefarmin sen aikainen myyjä oli todennut, että kannattaisi ostaa Bergmannin vaunu. Aikaisemmat vaunut hän kertoi ”nähneensä”, joten oli aika vaihtaa. Ja tilaukseen lähti Bergmann. Vaunu oli toinen Bergmann -levitysvaunuista, joita Suomeen on koskaan tuotu. ”Siitä se urakointityö itseasiassa käynnistyi”, Poutanen kommentoi.

Luotettava merkki vuodesta toiseen

Yrityksen toiminta on tästä laajentunut, mutta samojen asiakkaiden kanssa saadaan edelleen tehdä töitä. Lisäksi, kun toiminta on kasvanut, ovat Bergmann-vaunut pysyneet edelleen mukana menossa. Yrityksellä on ollut viime vuoden keväästä asti käytössä Bergmann TSW 5210 S -levitysvaunu, joka on edellisen kauden aikana kerännyt hyvin tunteja ja etenkin luottoa työntekemiseen. ”Tämä uusi vaunu taitaa nyt olla viides”, Poutanen toteaa. ”Järeä ja toimiva peli, tekniikka sekä komponentit ovat kehittyneet vaunu vaunulta”, hän tiivistää.

Aikanaan jo Bergmann vakuutti tekniikallaan ja toiminnoillaan. Uuteen, keväällä tulleeseen vaunuun suunniteltiin tilaustyönä lisälaidat, jotka toimivat hydraulisesti ja niitä voidaan säätää, joka helpottaa esimerkiksi kuormausta. ”Säätöä siinä hieman aluksi oli, mutta sen jälkeen on pelannut hyvin”, Poutanen kertoo. ”Lisälaitojen suhteen pelasi yhteistyö hyvin, tuotepäällikön Juhon kanssa viestiminen sujui hyvin ja hän oli yhteydessä Saksan päähän. Vaunun tullessa ajoon, tuli Juho vielä pellolle tarkistamaan, että säädöt varmasti toimivat”, yrittäjä kiittelee.

Jälkimarkkinointi on ollut myös tärkeässä osassa, apua on saanut niin varaosien kuin muidenkin ongelmatilanteiden kanssa. ”Toisaalta ei itse kauheasti varaosia tarvitse tilata, omat varastot ovat niin hyvät”, Poutanen naurahtaa. ”Kaudella pitää olla osat valmiina, että vian sattuessa saadaan korjattua nopeasti”, hän jatkaa. Uusi vaunu onkin ollut käytössä toimiva ja jämäkkä, vaikkakin alkuun pientä kränää toiminnassa oli. ”Aina on apua saanut hyvin ja varaosia Turusta”, Poutanen kertoo. ”Takuuhommat on hoidettu hyvin! Vaunun takia ei koskaan ole työ pysähtynyt, vaan se on jokin ulkoinen tekijä”, hän kertoo.

Kiinnostuitko? Lue lisää Bergmann-levitysvaunuista

Ota yhteyttä

Tutustu myös näihin