Asiakastarina: Peltolan Tila Oy, Yläne

24.02.2021

Tero Peltola hankki tilalleen 2020 kesällä MF TH.7038 kurottajan. Kurottajalla on tilalle monipuolista käyttöä ja siksi valinta kohdistui vetokoukulla ja rivakalla hydrauliikalla varustettuun kurottajaan, jonka nostokyky on 3,8 tonnia ja ulottuvuus 7 metriä. Kurottajan päätehtävänä on broilerhallien kuivitus ja tyhjennys sekä hakekuormien lastaus. MF-kurottajaa Tero pitää helppokäyttöisenä ja tehokkaana kuormauskoneena, jonka parhaita puolia on hyvä näkysyys, tarkka ja tunnokas voimansiirto sekä suuri lastauskapasiteetti. Suuresta nostokyvystä huolimatta kone on ketterä ja kääntösäde pieni.

Peltolan tilan kurottajaan asennettiin maahantulohuollossa myös peruutuskamera, joka helpottaa erityisesti vetokoukun käyttöä. ”Ketterällä koneella on helppo peruutella koneita ja kärryjä varastoon ja näkyvyys on traktoria parempi” sanoo Tero. ”Myös moottorin tuulettimen puhalluksen kääntöautomatiikka on kätevä ominaisuus, eikä jäähdyttimiä tai säleikköä tarvitse puhdistaa kesken töiden.” Takaisinpuhallus toimii joko automatiikalla säännöllisesti tai halutessa takaisinpuhallusta voi käyttää hytistä sähkökytkimellä. Hankintapäätökseen vaikutti myös hytin koko, sillä suureen ohjaamoon mahtuu tarvittaessa jopa pieniä apukuljettajia, mikä ei ole kurottajissa itsestäänselvyys.

Suuri neljän kuution kauha voidaan ottaa täyteen märkää lunta ja kapasiteetti riittää myös täyden kauhan kippaamiseen korkealta. Sivutoimena tilalla tuotetaan haketta myyntiin. Hakkeen käsittelyssä MF TH.7038 kurottaja ja reilun kokoinen kauha on osoittautunut tehokkaaksi. 95 kuution kuorman tekemiseen menee vain noin 15 minuuttia!

Kiinnostuitko tuotteesta? Lue lisää MF TH -kurottajat >

Ota yhteyttä

Tutustu myös näihin