Asiakastarina: Schäffer - urakoinnin uuttera työpari

28.09.2022

Auran Kuljetuspalvelun toimenkuvaan kuuluu, nimeenkin viitaten, erilaiset kuljetuspalvelut. Yrityksen autot ovatkin Turun Konekeskuksen asiakkaille tuttuja. ”Aikanaan isälläni oli kaksi pakettiautoa ja siitä on hieman jatkettu”, yrittäjä ja omistaja Mika Mäkilä toteaa. Hommia on tosiaan jatkettu ja Auran Kuljetuspalvelu tarjoaa palveluinaan myös koneurakointia, aina katujen harjauksesta lumitöihin. Koneurakoinnissa on yrityksellä ollut käytössä myös traktori, mutta urakointiin tuli tarpeelliseksi ostaa myös kuormaaja.

Yrityksellä on kyllä pienkuormaaja, vanhemman mallin Schäffer 2445 poikkeuksellisen värisenä, vihreänä. Mäkilä kertoo, että kuitenkin oli tarvetta isommalle kuormaajalle. Kuormaajan hankinta tuli ajankohtaiseksi etenkin, kun harjaustöihin investointiin Snowekin Circulus-harja. Harja on kookas ja lisäksi sen päällä oleva pesuri tuo lisäpainoa työlaitteeseen.

Turun Konekeskukselta sai Mäkilä kuulla, että Schäfferiltä oli tulossa uusi, erityisesti kiinteistönhuoltoon suunniteltu kuormaaja. Tämä kiinnosti ja pian kone olikin varattuna Mäkilälle.Kone saapui keväällä 2021 ja on siitä lähtien toiminut niin harjauksessa kuin myös lumitöissä.

Monipuolinen työkone

”Kuormaaja on erityisen hyvä käyttää, esimerkiksi traktoriin verrattuna”, Mäkilä kertoo. Kuormaaja on ollut ketterä, näkyvyys koneesta on erinomainen sekä lisäksi kone on helppo käyttää. ”Huomaa, että tämä malli on suunniteltu erityisesti kiinteistöhuoltoon”, Mäkilä summaa. Ohjaamossa on tilaa ja ohjauslaitteet ovat siellä missä tarvitsee, aivan sormien ulottuvilla. Traktoriin verrattuna näkyvyys sekä ketteryys on aivan toista luokkaa.

Schäffer tarjoaa helpon näkymän suoraan eteen esimerkiksi trukkipiikeille, kun taas traktorissa nokkapelti tulee helposti eteen. Lumitöissä kuormaaja toimii puolet nopeammin, kuin etukuormaimella varustettu traktori. Lisäksi kone on suhteellisen pieni ruokainen, polttoainetta tietenkin kuluu, mutta suhteessa sopivasti.

Jälkimarkkinointi on myös pelannut ja kun kone saapui, saatiin se toimimaan pienten alkukankeuksien jälkeen. Yhteistyö niin Turun Konekeskuksen kuin huoltoyrittäjän Sakari Malmin kanssa on toiminut oikein hyvin Mäkilän mielestä. Suurempia vikoja koneessa ei ole esiintynyt ja seuraavaksi odotetaankin jo saapuvaa talvea sekä talven lumitöitä.

Kiinnostuitko? Lue lisää Schäffer-kuormaajista!

Ota yhteyttä

Tutustu myös näihin