Blogi: Ennakoiva huolto pitää koneet liikkeellä

28.04.2022

Varaosien myyntipäällikkö Jan-Miikkael Rytsälä kuvattuna Massey Ferugson -traktorin edessä

Suomen lyhyet sesongit on hyödynnettävä tiloilla tehokkaasti eikä ylimääräisiin remonttipäiviin ole aikaa hukattavaksi. Nykyisessä maailmantilanteessa varautumisen merkitys korostuu. Viime aikoina on nähty puutetta ja totuttua pidempiä toimitusaikoja sellaisissa tuotteissa, mitkä on aina olleet normaalisti varastotavaraa. Esimerkiksi voiteluaineissa voi tulla nyt eteen yllättäviä toimitusaikoja.

Me Turun Konekeskuksella olemme varautuneet tulevaan sesonkiin normaalia suuremmilla varaosien ennakkotilauksilla jo viime vuoden puolella. Tämän avulla pyrimme mahdollisuuksien mukaan pitämään toimitusajat mahdollisimman nopeina. Kannustamme myös asiakkaita varautumaan ja hankkimaan tiedossa olevat tarvikkeet sekä varaosat hyvissä ajoin ennen kiireisintä sesonkia, koska viiveitä erityisesti tehdastilauksissa ja ulkomaan rahdeissa voi esiintyä.

Sesongin aikana, 25.4-11.9.2022, toimii varaosapäivystys, jolloin kiireellisissä tapauksissa varaosia on mahdollista saada myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Varaosapäivystystä hoitaa yksi Turun Konekeskuksen varaosamyyjä viikon kerrallaan ja vuorot vaihtuvat kesän aikana. Osa päivystyksestä hoidetaan myös Seinäjoen pisteestä käsin, mutta silti nouto Turun päävarastolta on aina mahdollista tarpeen mukaan. Varaosapäivystys palvelee arkisin kello 17–20 ja viikonloppuisin 9–18 sesongin aikana.

Varaosa-asioissa asiakkaamme ovat monesti yhteydessä meihin puhelimitse. Puhelimen välityksellä sinulle vastaavat ammattitaitoiset varaosamyyjämme. Turussa varaosamyyjät Jyrki Vainio sekä Sören Granroth ovat erikoistuneet erityisesti Massey Fergusonin osiin. Sörenillä on kokemusta MF-varaosista jo aikaisemmasta työpaikastaan ja hän palvelee asiakkaita också på svenska. Jyrki on ollut mukana melkein heti alusta asti, kun Massey Fergusonin edustus tuli Turun Konekeskukselle ja myös aiempaa kokemusta varaosamyynnistä on reilusti. Miika Bergroth sekä Reijo Hienonen hoitavat pääasiassa maahantuomiemme työkoneiden varaosat, esimerkiksi McHale, Horsch, Lemken, Seko, Siloking, Schäffer, Sami, Unia ja muut merkit. Reijo on nykyisin eläkkeellä, mutta käy auttamassa meitä joka viikko tiistai ja keskiviikko. Reijon isojen saappaiden täyttämiseen on saatu uusimpana vahvistuksena Miika, jolla on kertynyt aiempaa varaosamyynnin kokemusta myös jo pitkältä ajalta.  Arttu Korhonen hoitaa pääasiassa takuukäsittelyä, mutta sesongilla avustaa myös varaosamyynnissä tarpeen mukaan.

Seinäjoella meillä on Turun lisäksi toinen oma varaosapiste, missä työskentelee Jani Toivonen sekä Jouni Lahdenmaa. Janilla on pitkä ja vankka kokemus MF-varaosista jo edellisen maahantuojan ajoilta ja Jounilla löytyy käytännön kokemusta maatalouskoneisiin oman kotitilan kautta. Lisäksi varaosien lähettämössä työskentelee vakituiset työntekijät Tomi Koivukoski ja Tero Elmeranta sekä kiireapua tarpeen mukaan. Molemmat Tero ja Tomi on meidän pitkäaikaisia työntekijöitämme.

Itse olen aloittanut työt varaosamyynnin parissa ensimmäisen kerran vuonna 2014, kun tulin Turun Konekeskukselle kesätöihin. Erilaiset työtehtävät talon sisällä on antanut hyvän läpileikkauksen jälkimarkkinoinnin tarpeista ja työkaluja nykyiseen työtehtävään. Myös oman viljatilan työt pitää yllä tuntumaa viljelijän arkeen. Omat työpäiväni koostuu hyvin pitkälti sopimushuoltojen kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Pyrimme kehittämään toimintaa jatkuvasti niin talon sisäisissä työtavoissa, kuin myös esimerkiksi panostamalla huoltoverkoston kehittämiseen. Esimerkkinä voi mainita uuden huolto- ja varaosapisteen avautumisen Kouvolaan samoihin tiloihin konemyynnin kanssa yhteistyössä Lappeenrannan työkonehuollon kanssa.

Ota rohkeasti yhteyttä varaosamyyjiimme tai verkostoomme, kun tarvitset varaosaa tai tarviketta!

Toivotaan suotuisaa kasvukautta kaikille eri tuotantosuunnille ja terveisiä koko varaosatiimin puolesta!

Jan-Miikkael Rytsälä

Varaosien myyntipäällikkö

Tutustu myös näihin