Blogi: Vuosi takana MF-tuotepäällikkönä

31.08.2022

Ensimmäiset puinnit ovat jo alkaneet ja sadonkorjuu on kuumimmillaan monella tilalla. Aloitimme sesonkiin valmistautumisen järjestämällä mm. puimurien säätökoulutuksia sekä puintinäytöksiä, joihin olemme saaneet runsaasti kävijöitä. Tarkoituksena olisi vielä pitää myös useampi puintinäytös eri paikkakunnilla, jotta pääsemme mahdollisimman monipuolisesti esittelemään näitä työkoneita käytännössä mahdollisimman monelle.

Aloitin viime vuonna MF-tuotepäällikkönä ja viime syksynä pääsin itsekin jo kokeilemaan MF-puimureita käytännön työssä, ja kokemus oli hyvä niin puintitehon kuin käytettävyyden suhteenkin. Uusi kokemus oli Massikan puimureiden mattopöydän toiminta, joka yllätti tehokkuudellaan positiivisesti. MF-kohlin- ja rumpupuimurit valmistetaan Italian Breganzen tehtaalla, jolla on jo pitkä historia näiden koneiden valmistuksessa.

Vuosi on vierähtänyt nopeasti MF-tuotepäällikkönä Turun Konekeskuksella. Perehdytystä on ollut uuden työnantajan kuin tuotemerkinkin vaihdonkin myötä. Vuoden aikana on ollut paljon opeteltavaa ja omia haasteita, kunnialla niistä kaikista on selvitty. Lyhyessä ajassa on tullut paljon uutta, mikä tekeekin työstä mukavaa ja vaihtelevaa.

Edellisessä työpaikassa työskentelin pitkään huollon parissa ja nykyisessä työssä enemmän myynnin tuotetuessa, yhteistyössä niin myyjien kuin asiakkaidenkin kanssa. Huollon kautta on tietoa kertynyt runsaasti koneiden teknisistä kokonaisuuksista, jotka tukevat hyvin nykyistä työnkuvaani MF-tuotepäällikkönä tekniikan parissa. Työnkuvat ovat olleet samankaltaisia ja asiakkaiden kanssa saa olla tekemisissä monissa eri tilanteissa. Korona-aikana tuli tutuksi Teams-palaverit sekä puhelimen kautta konsultointi, mutta viimeinkin olemme päässeet tekemään asiakaskäyntejä kasvotusten. Tämä on ollut loistavaa vaihtelua ja erittäin toivottavaakin korona-ajan jälkeen. Onkin ollut mukavaa päästä asiakkaiden kanssa vaihtamaan kuulumisia sekä keskustelemaan MF-koneiden tiimoilta.

Pääsääntöisesti sadot olleet hyviä tänä vuonna, ja kuivauskustannukset ovat pysyneet maltillisina. Totta kai vaihteluita kasvustoista toki löytyy niin valtakunnallisesti, kuin paikkakuntien sisälläkin. Tästä huolimatta uskallan luottaa valoisaan sekä etenkin tuottavaan tulevaisuuteen! Odotan innolla tulevia vuosia Turun Konekeskuksella, nähdään siis pellolla tai konttorilla, etenkin Salon pisteellä voi minuun törmätä. Myös Helsingin MaatalousKonemessuilla esittelemme MF-puimurin ja laajan valikoiman MF-traktoreita.

Puintiterveisin

Tuotepäällikkö Mikko Vanha-Perttula

Tutustu myös näihin