Kevätterveiset konemyynnistä

01.03.2022

Takana on pitkälläkin aikavälillä mitattuna poikkeuksellinen ja haastava vuosi. Vuosi toi mukanaan odottamattomat hintojen nousut lannoitteissa, koneissa ja lopputuotteissa sekä myös poikkeuksellisia sääolosuhteita maanlaajuisesti, jotka vaikuttivat osaltaan kaikkiin maatalous- ja urakointialan toimijoihin. Materiaali- ja raaka-ainepula lisäsivät edelleen toimitusaikojen pidentymistä ja aiheutti haasteita tarpeiden ennakointiin sekä kone- että materiaalihankintoja silmällä pitäen.

Tuotantopanosten ja kustannusten näkymät tulevalle kaudelle ovat poikkeuksellisen korkeat, joten tarkkuuden ja suunnitelmallisuuden merkitys kasvaa entisestään. Entistä useampi maatalousyrittäjä keskittyykin nyt pohtimaan vaihtoehtoisia ratkaisuja tuotannon kehittämiseen - esimerkiksi jaotetun lannoituksen sekä satokartoitusten ja muiden tarkempien toimien kautta. Tämä on näkynyt myös meillä konekaupassa, jossa entistä enemmän kysyntä kohdistuu varusteltujen koneiden kohdalle. Olemme varautuneet tähän ja varastostamme löytyy vielä alkavalle kaudelle mm. hyvin varusteltuja Rauch-pintalevittimiä. Kuvastosta löydät Rauch VariSpread – lohkoautomatiikan etuja ja sen tarjoamia säästöjä lannoitekustannuksissa. Käyttökokemukset kertovat kuitenkin koneista parhaiten, joten olemme tähän kuvastoon keränneet myös muutamia asiakastarinoita myymistämme koneista.

Nykyaikaiset koneet ja niiden tarjoamat mahdollisuudet tuotannon kehittämiseen antavat hyvän lähtökohdan entistä parempien tuloksien saamiseen. Polttoainetehokkuus ja tuotannon tehostaminen ovat tärkeitä seikkoja muistaa esimerkiksi uutta traktoria tai apevaunua suunnitellessa. Näiden ominaisuuksien haltuun ottaminen vaatii aina perehtymistä asiaan ja me Turun Konekeskuksella kouluttaudumme jatkuvasti koneiden tarjoamiin eri teknologioihin, että pystyisimme palvelemaan Teitä asiantuntevasti niin konemyynnissä, tuotetuessa kuin jälkimarkkinoinnissa.

Lähdemme positiivisin mielin tulevaan kasvukauteen vahvasti uskoen tuottajahintojen positiiviseen kehitykseen sekä parempiin kasvuolosuhteisiin. Olemme valmistautuneet tulevaan kauteen myös kehittämällä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa joustavia rahoitusmalleja, jotka mahdollistavat koneinvestointien teon myös matalalla kynnyksellä – oli sitten kyseessä uusi tai käytetty kone. Tulevia konehankintoja miettiessä otathan rohkeasti yhteyttä ammattitaitoiseen henkilökuntaamme.

Toivomme kaikille maatalous- ja urakointiyrittäjille menestyksekästä kasvukautta 2022!

Jukka-Pekka Mäkelä
Myyntijohtaja

Tutustu myös näihin