Horsch-kylvökoneet syksyyn

16.02.2024

Horsch-kylvökoneet

Horsch Pronto 3-7 DC kylvölannoitin uudistui muutama vuosi sitten.

Mallisto takaa vanhan tutun Pronto kylvötekniikan. Parannuksia on tullut käyttäjäystävällisyyteen, tuottavuuteen ja täsmätekniikkaan.

Puhallin on tuotu ylös pölyltä suojaan ja siihen on saatavavana lauhdutin, joka lämmittää ilmaa. Syöttörullan vaihto onnistuu helposti säiliöt täynnä. 6-7 m koneissa rengaspakkerin pyörät ovat 2 tuumaa isommat parantaen maantiekuljetusta sekä keveillä mailla työskentelyä pellolla. Usean komponentin syöttö samalla kerralla mahdollista Minidrill-piensiemenlaitteen kanssa. Rowcontrol vannaskohtainen sulku tuo säästöjä lannoite/siemen kuluissa ja mahdollistaa helposti ajourarytmityksen vaihdon.

Kattava käyttöopastus & tekninen tuki

Käyttöopastus Horsch-kylvökoneisiin tilalla tehdään tehtaan luovutusohjelman mukaan Isobus ja sähköisellä määränsäädöllä varustettuihin koneisiin. Tehtaan kouluttamat luovutusmiehet, etelässä Henri Färlin sekä ylempänä Suomessa Mikko Tavasti opastavat koneen käyttöä tilalla. Näin koneen käyttäminen sujuu helposti jo heti alussa. Kauden aikana on saatavana myös käyttöön teknistä tukea. Suomessa on Horsch-koneille myös kattavaa tuotetukea, Turun Konekeskuksen tuotepäällikkö Tomi Aaltonen ja huoltopäällikkö Jussi Verho ovat työskennelleet Horsch-koneiden parissa jo yli 10 vuoden ajan.Vuoden 2024 käyttäjäkoulutus tullaan pitämään huhtikuussa.

Muokkaus

Hydraulisesti säädettävä lautasmuokkain.
Tehokas muokkaus ja tasaus ennen kylvöä.

Tiivistys

Rengaspakkeri tasaa ja tiivistää tarkasti kylvövantaiden edeltä.
Tasakuvioinen kapea rengas takaa hyvän veden kapilaarisen veden nousun siemen rivin kohdalle.

Kylvö ja lannoitus - Turbodisc vantaat

Kevytvetoinen kaksoiskiekkovannas, jonka välissä on siemenen painokieli. Tämä varmistaa siementen sijoituksen vaon pohjaan varmistaa tasainen orastuksen.
Vannaspainatus maksimi jopa 125 kg. Kestovoidellut laakerit ja kulutuskestävä kylvökiekot takaavat pitkään huolettoman ajon.
Saatavana on myös erilliset PPF lannoitevantaat, jotka sijoittuvat rengaspakkerin eteen. Lannoitevannas koneissa voidaan säätä lannoitteen jakoa myös siemenriviin.

Monipuoliset täsmäviljelyn mahdollisuudet

 • Horsch kylvökoneet ovat ISOBUS-koneita.
 • Mahdollistaa lohkoautomatiikan eli kaikissa koneissa automattisen syötön aukaisun ja katkaisun päisteessä sekä kiiloissa.
 • Näytössä pitää olla lohkoautomatiikkalisenssi ja antennitieto
 • Rowcontrol-vannaskohtainen sulku Pronto 3-7DC koneet (siemenjakajaan)
 • Sähköinen puolitus- Pronto 6/8/9 DC g+f (yhteenvantaaseen kylvävä) ja Pronto 7 DC mahdollista myös lannoitejakajaan
 • Variable rate lannoitteen ja siemenen määränsäätö karttojen mukaan. Vaatii oman lisenssin ja antennitiedon. Yhtäaikainen säätö mahdollista Multicontrol lisenssillä (Touch 800 ja 1200 terminaalit)

Kattavat lisävarusteet kylvökoneisiin

 • Hydraulisesti säädettävä etulata
 • Välipakkeri tai täysleveä pakkeri
 • Hydraulinen vannaspaineen säätö
 • Minidrill 400l piensiemenlaite: piensiemenen kylvö pintaan
 • Minidrill 400l starttifosforilaite: lannoite siemenvantaasen
 • Horsch Connect -työn tallennus, seuranta ja etäohjaus

Horsch Pronto 4 DC nyt kevään kampanjahintaan 79 000 €, alv 0 %

Pronto-esite

Kiinnostuitko? Jätä meille yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Yhteystietolomake