Nappivaihdokki

11.07.2018

Meille Turun Konekeskuksen Kouvolan pisteeseen tuli vaihdossa hetki sitten Massey Ferguson 7465 traktori. Tuon mallisarjan kone on meidän vaihtokaupoissa kovin yleinenkin, mutta tämän yksilön kohdalla huomio kiinnittyi koneen käyttötunteihin, jotka olivat jo 12000 h! Tarina korkeiden käyttötuntien ja koneen pelaamisen takana alkoi kiinnostaa ja sen haluamme jakaa myös teidän kanssanne.

Otin siis puhelun koneen edelliselle omistajalle ja kyselin koneesta, korjauksista, huollosta ja asiakkaan koneella tehtävistä töistä. Koneen omistaja oli Tom Andergård. Tom on Itä-Uudenmaan alueella toimiva urakoitsija ja hänen tehtävänkuvaansa kuuluu mm. teiden kunnossapito urakointia niin kesällä kun talvella, maanajoa ja kesantomurskausta.

Puhelun aikana Tom oli työn touhussa levittämässä asfalttia, mutta saimme kuitenkin pikaisesti juteltua hänen ja MF7465 yhteisestä matkasta. Kone tuli aikanaan Andergårdille n. 4000 h ajettuna. Öljynvaihtohuollot on aina säännöllisesti suoritettu omistajan toimesta ja isommat ns. kunnon huollot valtuutetussa Lasse Salmelan MF-korjaamossa Loviisassa. Tomin ja Massikan yhteinen taival on sujunut mallikkaasti, ainoa isompi remontti on on ollut moottorin syöttöpumpun ja ohjainyksikön vaihto!
Pienempinä, tunteihin kuuluvina korjauksina koneeseen on vaihdettu mm. muutama anturi ja kopinjousituksen ilmapussi. Esimerkiksi portaattomaan vaihteistoon ei ole tarvinnut kajota, laatikko on huollettu huolto-ohjelman mukaan ja homma on pelannut.

Arvatkaapa Tom Andergårdin nykyinen traktori? Oikein! Se on 7-sarjalainen Massey Ferguson Dyna-VT:lla. TIETYSTI.

Jarno-Matti Hakamäki, Massey Ferguson myyntipäällikkö

Tutustu myös näihin