Toivotamme asiakkaillemme työrauhaa!

25.02.2021

Maatalous- ja urakointikonekauppa muuttui viimeisen vuoden aikana paljon. Asiakkaillamme muutos näkyi investointikyvyn säilymisenä ja useat maatilayritykset laajentavat yhä isommin toimintaansa. Konevalmistajien koronasta johtuvat osittaiset tehtaiden sulkemiset yhdistettynä paikallisen ruuan kysynnän kasvuun ovat johtaneet hankintakanavien kapasiteetin koetteluun. Toimitusajat ovat pidentyneet ja painetta hinnankorotuksille muodostuu komponenttien ja raakaraudan hinnannoususta sekä rahtilogistiikan ontumisesta koko maailmassa. Turun Konekeskuksessa olemme reagoineet näihin haasteisiin riittävillä varastoilla. Olemme arvelleet jo viime kesänä, että näin voi käydä, jonka takia olimme valppaana tilaamassa koneita sesongille 2021. Näin toimittiin, jotta asiakkaamme saisivat koneensa ajoissa toukotöille ja että meillä on ylipäätänsä mahdollisuus tehdä kauppaa.

Ennakoitavuus on iso haaste. Emme tienneet viime alkukesänä lumiauraennakoita tehdessämme, että tästä talvesta tulisi niin luminen. Yhtä vähän tiedämme ensi kesän heinäpoudista. Olemme muun muassa tämän takia soitelleet pitkin vuotta asiakkaillemme ja kysyneet heiltä miten he kokevat meidän yrityksemme, tuotemerkkimme ja toimintamme. Lisäksi tiedustelemme tietenkin konehankinnat. Tällä tavalla olemme saaneet infoa siitä, mitä tilaamme ennakoissa maahantuontivarastoomme ja minkälaisia paikkoja esim. traktoritehtaan tuotantolinjalta varaamme.

Maatilojen koneistamisessa on havaittavissa toisaalta suurtuotannon edun ja työtehon kasvattamisen tavoitteita, toisaalta esim. hiilijalanjäljen pienentämisen vaatimuksia. Tällaisia uusia, monipuolisia tavoitteita tukemaan olemme tilanneet esimerkiksi maanmuokkauskalustoa varastoon. Kevätkuvastossamme esittelemme tällä kertaa lähinnä vain nämä tilatut mallit. Tehtaiden valikoimat ovat luonnollisesti laajemmat kuin kuvaston sisältö, mutta osa tuotteista on saatavilla vasta keväälle 2022. Tässä kohtaa pallo on myös asiakkaillamme. Kehotamme aloittamaan investointien suunnittelun ja kyselykierroksen riittävän ajoissa.

Toimintamme muuttui korona-ajan myötä isoin harppauksin digitaaliseksi. Olemme saaneet asiakkailtamme esim. esittelyvideoita vaihtokoneista ja samalla tavalla me olemme myös esitelleet uusia koneita etänä digitaalisesti. Matkustamista on ollut vähemmän ja suosittuja tehdasmatkoja olemme siirtäneet hamaan tulevaisuuteen. Aikaa on itseasiassa säästynyt ja iloksemme olemme huomanneet, että tätä aikaa on vietetty tavalla tai toisella kuitenkin etupäässä asiakkaidemme kanssa.

Kun olet päättänyt minkä merkkistä/tyyppistä konetta olet hankkimassa, voit luottaa meidän yritykseemme. Tavoitteemme on, että saamme koneesi toimitettua ajallaan, oikeilla varusteilla ja luovutuskoulutettuna asiakkaalle. Asiakkuus ei luonnollisestikaan lopu tähän vaan tästä eteenpäin huoltoneuvonta, käyttäjätuki ja jälkimarkkinoinnin palvelut ovat tukemassa ja auttamassa koneen käytössä tulevien sesonkien aikana. Se jos mikä antaa työrauhaa!

Hyvää kevättä toivottaen!

myyntijohtaja Anders Vahtola ja myyntipäällikkö Massey Ferguson Jarno-Matti Hakamäki


 

Tutustu myös näihin