Ostetaan ja myydään traktoreita

Päiväys: 09.10.2020 - Ajankohtaista, News

Nämä otsikon sanat lukivat Maaseudun Tulevaisuuden ilmoituksessa vuonna 1994, kun Turun Konekeskuksen perustaja Pasi Vesamo aloitti yritystoiminnan takkahuoneessaan. Ensimmäiset neljä vuotta kuluivat yksinyrittäjänä käytettyjen traktoreiden vientitoiminnan parissa. Turun Konekeskus perustettiin vuonna 1998 ja yritys toi aluksi maahan kahta äesmerkkiä. Vuosien kuluessa toiminta on laajentunut yhden miehen yrityksestä Suomen yhdeksi arvostetuimmaksi maatalouskonekaupan yritykseksi. Vuosiin on mahtunut paljon onnistumisia ja luonnollisesti myös haasteita. Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli n. 50 miljoona euroa ja henkilöstöä työskentelee eri tehtävissä noin 60. Tälle vuodelle odotamme merkittävää kasvua.

Tulevina vuosina perheyrityksessämme vastuuta kantaa uusi sukupolvi. Osana sukupolvenvaihdosta siirryin yritykseen varatoimitusjohtajaksi ja samalla myös omistajaksi. Olen aikaisemmin tehnyt päivätyöni myynnin, myynnin johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisen parissa ja uskon, että asiakkaiden kuunteleminen ja heidän tarpeiden ymmärtäminen on alasta riippumatonta. Vaikka olen aloittanut Turun Konekeskuksessa vasta elokuussa, voidaan perehdytyksen katsoa alkaneen jo yli 10 vuotta sitten. Yrityksen asiat ovatkin olleet osa arkea jo pitkään ja niistä on keskusteltu joulupöydässäkin. Turun Konekeskuksen yhteydessä voidaan puhua todellisesta perheyrityksestä Pasin tyttären ja puolisoni Kristiina Huotarin vastatessa yrityksen markkinoinnista, Pasin pojan Markus Vesamon taloudesta ja Pasin veljen Asko Vesamon johtaessa Turun työkalu, tarvike- ja pienkonemyymälää. Pasi Vesamo jatkaa edelleen yrityksen hallituksessa ja pääomistajana.

Sukupolvenvaihdos on myös monille asiakkaillemme ajankohtainen aihe ja siihen liittyy järkeilyn lisäksi myös tunteita. Vaikka perheyrittäjyys on monesti palkitsevaa, on se myös kokonaisvaltainen ja sitova ratkaisu. Olemme päättäneet jatkaa suomalaisena perheyrityksenä. Tulevaisuudessa meille jatkajille hyvänä tavoitteena toimikoon pyrkimys siihen, että seuraavalla sukupolvella olisi aikanaan kevyempi reppu kannettavana. Olemme olleet haluttu yhteistyökumppani valmistajille ja jaamme myös samoja arvoja päämiestemme kanssa, joista useat ovat perheyrityksiä. Olemme myös saaneet tänä vuonna uusia edustuksia kuten Horsch, Rauch ja viimeisimpänä Siloking. Näiden uusien ja vanhojen päämiesten laadukkaiden tuotteiden avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistäkin kattavammin.

Tämä vuosi on ollut meille kaikille koronan vuoksi poikkeuksellinen ja emme välttämättä tule kohtaamaan vastaavaa ajanjaksoa elinaikanamme. Yrityksen jatkaminen tänä poikkeuksellisena aikana ei kuitenkaan mietitytä, sillä positiivista on ollut, että kotimainen ruoka ja suomalaiset viljelijät ovat saaneet sitä arvostusta, joka niille kuuluukin. Myös meille asiakas eli suomalainen viljelijä on tärkeä. Pidämme huolta asiakkaistamme ja palvelemme aina ammattitaidolla. Tämä on kirjattu osaksi arvojamme ja toivomme, että se näkyy myös päivittäisessä työssämme.

Syysterveisin
Heikki Huotari
Varatoimitusjohtaja
Turun Konekeskus Oy