Uudet Massey Ferguson MF TH -kurottajat vievät mukavuuden ja tuottavuuden uudelle tasolle

21.06.2021

Maailmanlaajuinen AGCO-tuotemerkki Massey Ferguson (NYSE: AGCO) on ylpeä voidessaan esitellä uusimman MF TH -kurottajasarjan, jossa on täysin uusi ohjaamo ja muita mukavuutta, toimintaa ja tuottavuutta parantavia merkittäviä muutoksia.

Uusimman sukupolven MF TH -sarjan kuusi mallia on suunniteltu suoriutumaan kaikista töistä vaivatta. Sarjan ensimmäinen on puolikompakti MF TH 6030 ja viimeinen MF TH.8043, jonka suurin nostokapasiteetti on 4 300 kg ja korkeus 7,5 m ja joka voidaan varustaa 3 500 litran kauhalla.

Hydrostaattisen vaihteiston merkittävät parannukset, joihin sisältyy uusi toimintatila, varmistavat, että MF TH -sarjan ansiosta toiminta on entistä sujuvampaa ja tuottavuus entistä parempi. Suhdesäädöllä varustettu tehokas ja huippunopea hydrauliikka takaa materiaalien käsittelyn optimaalisen tarkkuuden ja tuottavuuden.

”MF TH -kurottajat ovat jo hyvin tunnettuja erinomaisesta suorituskyvystä, tuottavuudesta, näkyvyydestä ja ohjattavuudesta. Näissä uusissa malleissa tulevat esiin 10-vuotisen MF TH -tuotannon kiinnostavimmat kehitysaskeleet. Tämä ei ole vain päivitys – tämä on läpimurto”, sanoo Massey Fergusonin varapääjohtaja ja toimitusjohtaja, Euroopan ja Lähi-idän toiminnoista vastaava Thierry Lhotte.

”MF TH -sarja on täysin muuttunut. Uuden sukupolven kurottajissa on nyt erittäin mukava ohjaamo, minkä ansiosta työskentely on hyvin miellyttävää ja toiminnot entistä sujuvampia ja automatisoidumpia”, Thierry Lhotte kertoo.

”Uusi MF TH -mallisto ei ainoastaan ilmennä MF 8S -mallissa ensimmäisenä esiteltyä uutta Massey Ferguson -muotoilua, vaan ohjaamoon tehtyjen merkittävien muutosten myötä kurottajan käyttäjät voivat nyt nauttia nykyaikaisista ja edistyksellisistä ohjaimista sekä miellyttävän hiljaisesta työpaikasta. Tunnettu MF Power Control -vipu, jota käytetään kaikissa Massey Ferguson -traktoreissa, on nyt vakiovarusteena mahdollistaen käytön erittäin helposti vasemmalla kädellä”, toteaa Massey Fergusonin Euroopan ja Lähi-idän markkinointijohtaja Francesco Murro.

Uuden istuimen lisäksi kurottajassa on uusi ohjainsauva, joka mahdollistaa hydraulisten laitteiden ja vaihteiston vaivattoman käytön. Uusi värinäyttö puolestaan tarjoaa käyttäjälle erilaisia kurottajan käyttöön liittyviä tietoja.

Käyttöä helpottaa myös puomin jousituksen, seisontajarrun, puomin korkeusasetuksen ja kolmannen hydraulitoiminnon ohjainten lisäautomatiikka.

”Korkea suorituskyky yhdistettynä erinomaiseen mukavuuteen tekee MF TH -sarjasta todellisen käyttäjän koneen”, Murro sanoo. 

Kaikkien mallien tehonlähteenä on kehittynyt nelisylinterinen Stage V -moottori. MF TH 6534 -, MF TH 7038- ja MF TH 8043 -mallien teho on 135 hv ja muiden mallien 100 hv. Nostokapasiteetti ja korkeutta koskevat tiedot ovat samat kuin ennenkin.

Massey Ferguson MF TH -sarjan tekniset tiedot

Malli

Teho

Nostokorkeus

Nostokapasiteetti

Öljynvirtaus

Vaihteisto

Puolikompakti

MF TH 6030

100 hv

6,00 m

3 000 kg

100 l/min

Hydrostaattinen

MF TH 7030

100 hv

6,75 m

3 000 kg

100 l/min

Hydrostaattinen

Vakio

MF TH 6534

135 hv

6,50 m

3 400 kg

190 l/min

Hydrostaattinen

MF TH 7035

100 hv

7,00 m

3 500 kg

100 l/min

Hydrostaattinen

MF TH 7038

135 hv

7,00 m

3 800 kg

190 l/min

Hydrostaattinen

MF TH 8043

135 hv

7,50 m

4 300 kg

190 l/min

Hydrostaattinen

 

 • Laaja valikoima malleja, jotka vastaavat kaikkia käsittelyvaatimuksia ja investointitasoja.
 • Hiljainen ja mukava ohjaamo, joka mahdollistaa erinomaisen näkyvyyden ja helpon ohjauksen. Uusi, matalaprofiilinen konepellin muoto säilyttää täysin esteettömän näkymän takaosaan kolme neljännestä oikealle puolelle.
 • Uusi Massey Ferguson -tuoteperheen uusretromuotoilu esiteltiin ensimmäisen kerran MF 8S -traktoreissa.
 • Käyttömukavuutta parantavat huomattavasti erikoisistuin, uusi MF Power Control -vipu, käsikaasu, valinnainen 7” värikosketusnäyttö ja peruutuskamera.
 • Uusi ohjainsauva, joka on suunniteltu yksinomaan ja erityisesti MF TH -sarjalle, sekä uusi käsinojaan asennettu ohjainsauvavaihtoehto.
 • Uusi valinnainen kauhanravistustoiminto.
 • Erinomainen hallinta tasaisen ja herkästi reagoivan vaihteiston ansiosta.
 • Uusi vaihteistotila muuttaa kuormaajan matkanopeutta, mikä sopii erinomaisesti työhön, joka vaatii tasaista ja vaihtuvaa eteenpäin ajonopeutta.
 • Kuormantunnistus, huippunopea hydrauliikka, jonka ansiosta öljynvirtaus on jopa 190 litraa minuutissa.
 • Uusimman muotoilun mukaiset Stage V -yhteensopivat nelisylinteriset moottorit ovat tehokkaita ja taloudellisia.
 • Taloudellinen moottorin asetus lisää vääntömomenttia alhaisella kierrosnopeudella, mikä vähentää polttoaineen kulutusta.

Kattava mallivalikoima kaikkiin tehtäviin

Kuuden uuden MF TH -mallin ansiosta käyttäjät voivat valita tarkan koon ja tekniset ominaisuudet, jotka sopivat täydellisesti kaikkiin pihalla ja pellolla suoritettaviin tehtäviin.

Kaksi ketterää puolikompaktia mallia, joiden leveys on vain 2,1 metriä ja korkeus 2,1 metriä, ovat ihanteellisia työskentelyyn ahtaissa tiloissa ja perinteisissä maatilarakennuksissa. Nämä kaksi konetta ja suurempi, MF TH 7035, toimivat 100 hv:n moottorilla. Niiden hydraulivirtaus on 100 l/min, mikä mahdollistaa 3 tonnin nostokapasiteetin. MF TH 6030 pystyy kuormaamaan jopa 6 metrin korkeuteen ja MF TH 7030 jopa 7 metrin korkeuteen saakka. Suuremman eli MF TH 7035 -mallin nostokapasiteetti on 3,5 tonnia enintään 7 metrin korkeuteen.

Kolmessa suuremmassa vakiomallisessa MF TH -kuormaajassa on viimeisimmän tekniikan mukainen Stage V -moottori, joka tuottaa 135 hv. Kaikissa on kuormantunteva hydraulijärjestelmä, jonka tuotto on 190 litraa minuutissa. Mallista riippuen ne pystyvät nostamaan kuormia 6,5–7,5 metrin korkeudelle saakka, ja niiden nostokapasiteetti on 3,4 tonnista MF TH 8043 -mallin 4,3 tonniin. Kyseinen malli voidaan varustaa myös 3 500 litran kauhalla.

Hiljainen ja mukava ohjaamo mahdollistaa erinomaisen mukavuuden ja näkyvyyden

MF TH -sarja on suunniteltu niin, että se vie käyttäjiensä mukavuuden ja ohjauskokemuksen uudelle tasolle. Täysin uusi ohjaamo on muodoltaan entistä pyöreämpi ja epäsymmetrinen, minkä ansiosta siihen pääsee helposti entistä leveämmälle avautuvan oven ansiosta.

Käyttäjän alla on nyt miellyttävän tuntuinen, ilmajousitettu vakioistuin. MF-traktoreista peräisin oleva lämmitetty istuin reagoi automaattisesti töyssyihin, ja siinä on automaattinen korkeuden ja painon säätö.

Tilava ohjaamo on nyt paljon entistä hiljaisempi kaikilla käyttönopeuksilla ja kaikissa käyttöolosuhteissa, myös silloin, kun ikkunat ovat auki. Mittaukset osoittavat, että melu on vähentynyt tieliikenteessä 1,5 dBA ja kuormauksen aikana jopa 2–3 dBA. Myös melun sävy on aikaisempaa miellyttävämpi.

Ohjaamon kaarevan rakenteen ansiosta näkyvyys on erinomainen, ja uusi, matalaprofiilinen konepellin muoto säilyttää täysin esteettömän näkymän takaosaan kolme neljännestä oikealle puolelle. Uudet, aiempaa korkeammalla sijaitsevat peilit tarjoavat paremman kuvan siitä, mitä takana on. Irrotettava lattiamatto puolestaan vähentää melua ja on helppo puhdistaa.

Lisävarusteina on saatavana integroitu kylmälaatikko, sähkötoiminen oikeanpuoleinen peili ja sivuttaispyyhin, jotka parantavat entisestään näkymää sivulle ja peileihin.

Erinomaiset ohjaimet helpottavat käyttöä

Kaikissa MF TH -kurottajissa on nyt vakiona ainutlaatuinen vasemmalla kädellä käytettävä MF Power Control -vipu. Aivan samoin kuin kaikissa Massey Ferguson -traktoreissa, se sijaitsee kätevästi aivan ohjauspyörän alla. Vivulla voidaan suorittaa sormenpäätä käyttämällä kolme toimintoa: kuljetus eteen- ja taaksepäin, hydrostaattisen nopeuden vaihto ylös- ja alaspäin sekä vapaavaihteen valinta.

Näin oikea käsi jää vapaaksi ohjaamaan kuormaustoimintoja, kun taas vaihteistoa käytetään vasemman käden sormen liikkeellä.

Uusi standardi, 5” värinäyttö, näyttää käyttöön liittyvät tiedot selkeästi, ja sillä voidaan valita ohjaustiloja, joihin sisältyy uusi puolisivuttaisasetus. Intuitiivisen valikon avulla on helppo siirtyä asetuksesta toiseen. Valinnaisen takakameran näkymä turvallisuusohjeineen tulee automaattisesti näkyviin, kun peruutusvaihde on valittuna.

Lisätoimintoja on saatavana valinnaisessa 7” näytössä, jota käyttäen käyttäjät voivat valita ohjaustilan ja hydraulisen virtauksen tai jakson sekä tarkastella tehtäviä ja käyttäjiä koskevia työnhallintatietoja. Siinä on myös Bluetooth-yhteys ja kojelautaan asennettu kiinteä puhelinmikrofoni sekä integroidut radio- ja musiikkiasetukset.

Tasainen ja tarkka joystick-ohjaus

Uusi ergonominen monitoimiohjain, joka on kehitetty erityisesti MF TH -sarjaa varten, takaa sujuvan ohjauksen, joka vaatii vähintään 20 % vähemmän työtä kuin edeltäjänsä. Tämä mahdollistaa hydrauliikan ja vaihteiston vaivattoman ja täsmällisen toiminnan.

Takapuolella olevalla helppokäyttöisellä kolmiasentoisella keinukytkimellä valitaan eteenpäin- ja taaksepäin ajovaihteet sekä vapaavaihde. Samat toiminnot ovat MF Power Control -vivussa, jolloin voidaan valita, miten suuntaa vaihdetaan ja vaihteistoa ohjataan.

Uusi kauhanravistustoiminto, jota ohjataan ohjainsauvan painikkeella, auttaa täyttämään ja tyhjentämään kauhan nopeasti. Ravistusvaste on yhteydessä ohjainsauvan liikkeeseen, jolloin käyttäjä voi valvoa toiminnan määrää ja sen kestoa.

Aivan ohjainsauvan takana konsolissa on MF TH -ohjauslevy, jossa on selkeät ja yksinkertaiset painikkeet uudessa näytössä navigointiin. Myös radion ja puhelimen äänenvoimakkuuden ohjaus on käytössä, kun valitaan 7” näyttö.

Uuden ohjainsauvan oikealla puolella on uusi käsikaasu. Se on otettu käyttöön asiakkaiden toiveesta, ja sillä on myös suuri rooli vaihteiston ohjauksessa.

Uuden käsinojaan asennetun ohjainsauvavaihtoehdon ansiosta käyttäjät voivat hyödyntää jousitetun istuimen tuomaa lisämukavuutta täysimääräisesti. Se voidaan kohdistaa käyttäjän mieltymysten mukaan.

Uudet vaihteistotilat parantavat toimintaa

Uusimman sukupolven MF TH -sarjassa on täysin uusi tapa käyttää hydrostaattista vaihteistoa, joka on asennettu kaikkiin malleihin. Nyt kun käytössä on käsikaasu, käyttäjä voi asettaa haluamansa moottorin nopeuden ja vaihtaa sitten kurottajan matkanopeutta polkimella.

Tämä soveltuu erinomaisesti työskentelyyn, joka edellyttää tasaista ja muuttuvaa eteenpäin ajonopeutta, kuten ruokinta, kuivikkeiden jako ja harjaus, mikä auttaa myös parantamaan taloudellisuutta.

Dynaaminen ajo mahdollistaa tehostetun ohjauksen, joka muuttaa vivun reagointia ja kaasuvastetta. Näin käyttäjä voi valita, miten nopeasti tai hitaasti vaihteisto reagoi käyttökohteeseen tai olosuhteisiin.

Muut ainutkertaisen nelialueisen vaihteiston parannukset mahdollistavat entistä joustavamman ja täsmällisemmän reagoinnin – millimetrin tarkkuudella.

Tehokas ja älykäs hydrauliikka

Tehokkaan kuormantuntevan hydraulijärjestelmän tuotto on jopa 190 litraa minuutissa 135 hv:n malleissa ja 100 litraa minuutissa 100 hv:n malleissa. Kaikissa toiminnoissa on suhteellinen sähköhydraulinen ohjaus, mikä mahdollistaa optimaalisen tarkkuuden ja tuottavuuden.

Tämä tarjoaa erinomaisen nostotehon myös alhaisilla moottorin nopeuksilla, ja Massey Fergusonin SHS-järjestelmän (Smart Handling System) ansiosta käyttäjä voi asettaa maksimivirtauksen tasaisen ja täsmällisen käytön takaamiseksi.

Cushion Retract -toiminto takaa tasaisemman toiminnan ja pidentää komponenttien käyttöikää. Lisäksi voidaan määrittää ylimääräinen sähköinen ohjaus, joka tarjoaa neljännen ja viidennen toiminnon vaativien työvälineiden, kuten olkisilppureiden ja erikoiskauhojen, käyttämiseen.

Tehokkaat ja suorituskykyiset Stage V -moottorit

Kaikkien uusien MF TH -kurottajien tehonlähteenä on uusin Stage V -yhteensopiva 3,4 litran nelisylinterinen moottori. Sen tuottama teho on 100 hv MF TH 7035 -mallissa ja kahdessa puolikompaktissa mallissa sekä 135 hv – eli 5 hv enemmän verrattuna edeltäjiin – kolmessa vakiomallissa.

Tämä edistyksellinen moottori täyttää tiukat Stage V -määräykset, ja sen komponentit on asennettu siististi ohuen sivukonepellin alle. Tämä parantaa näkyvyyttä takana olevan uuden jyrkän kaltevuuden ansiosta. Näin takapyörä näkyy entistä paremmin.

Lue MF TH -esite 2021 >

 

Tietoja AGCOSTA

AGCO (New Yorkin pörssi: AGCO) on maailman johtava maatalousratkaisujen suunnittelija, valmistaja ja myyjä. Se toimittaa huipputekniikkaan perustuvia ratkaisuja edistäen entistä tuottavampaa maataloutta kattavalla tuotevalikoimallaan ja palveluillaan. AGCO-tuotteita myydään eri brändeillä, joista viisi tärkeintä ovat Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® ja Valtra®. Niitä tukevat älykkäät Fuse®-maanviljelyratkaisut. Vuonna 1990 perustetun AGCON pääkonttori sijaitsee Duluthissa Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Yrityksen nettomyynti vuonna 2020 oli 9,1 miljardia dollaria. Lisätietoja on osoitteessa http://www.AGCOcorp.com. Yritystä koskevista uutisista, tiedoista ja tapahtumista pysyt selvillä seuraamalla meitä Twitterissä: @AGCOCorp. Talousuutisia voit seurata Twitterissä aihetunnisteella #AGCOIR.