Uusia tuulia konekaupassa

10.03.2020

Talven aikana on konekaupassa ollut poikkeuksellisen paljon tapahtumia. Jälleen kerran on rakenteita ravisteltu ja tällä kertaa muutokset ovat olleet koko toimialalla poikkeuksellisen merkittäviä. Talvikausi on tuonut edustusrintamalle todella paljon muutoksia ja useat tuotteet ovat vaihtaneet kotia kuluvan talven aikana. Turun Konekeskukselle muutokset ovat tuoneet tullessaan myös mieluisia uutisia. Hankkijan ja Finnish Agro Machineryn yhdistyminen ei mahdollistanut tuotepäällekkäisyyksien johdosta Horsch-tuoteperheen jatkoa tanskalaisyhtiössä. Olemme Turun Konekeskuksessa nyt äärimmäisen ylpeitä siitä, että vahvassa kasvussa oleva saksalainen perheyhtiö Horsch valitsi uudeksi yhteistyökumppanikseen juuri meidät. Horschin siirtyminen meidän talliimme vahvistaa merkittävästi asemaamme peltoviljelykoneiden sektorilla. Nyt meillä on kaksi vahvaa päämiestä, kun jatkamme edelleen yhteistyötä myös Lemkenin kanssa. Tammikuun lopussa tehty sopimus tuo tullessaan meille myös suuria haasteita. Kevät on jo aivan nurkan takana ja meillä on vain pari kuukautta aikaa saada yhteistyömme tehtaan kanssa valmiiksi ja asiakaspalvelumme asiakkaita tyydyttävälle tasolle. Horschin tuotteiden mukana vahvistui myös miehistömme, kun Tomi Aaltonen ja Jussi Verho siirtyivät Turun Konekeskuksen palvelukseen.

Tuotevalikoimaamme pyrimme kehittämään jatkuvasti siihen suuntaan, että pystymme vastaamaan muuttuvaan asiakaskysyntään. Joitain pieniä tuotteita ja tuoteryhmiä tulee poistumaan valikoimista ja muutamia muitakin uusien valmistajien tuotteita on tulossa mukaan tarjontaan. Mielenkiintoisa uutuuksia Horschin lisäksi tulevat olemaan Reiterin urakointilinjan karhottimet ja Anderssonin keräävät paalivaunut.
Luotettavat koneet vaativat myös korkeatasoiset jälkimarkkinointipalvelut. Käynnistimme viime vuoden aikana kumppaniemme kanssa viisi uutta varaosapistettä. Huoltopisteverkosto vahvistui kuudella uudella kumppanilla. Pyrimme jatkamaan kehitystyötä vahvasti myös kuluvan vuoden aikana täyttääksemme asiakaskuntamme laatuvaatimukset.

Viime vuosi meni mukavasti myös Massikalla. Markkinaosuus vahvistui merkittävästi ja nousimme traktorikaupassa markkinakolmosiksi. Kuluva vuosi on käynnistynyt myös vilkkaasti ja traktoreiden lisäksi kurottajakauppa on käynnistynyt vahvasti. AGCO on panostanut todella paljon puimuritehtaansa kehittämiseen. Massikka tuleekin haastamaan nykyisen vahvan puimurikolmikon toden teolla. Keihäänkärkenä tulevat toimimaan Ideal-rumpupuimurit ja luotettaviksi kumppaneiksi osoittautuneet Activa-kohlinkoneet.

Arvoisat asiakkaamme, pyrimme tarjoamaan Teille vahvan ja ihmisläheisen kotimaisen konekauppavaihtoehdon. Tavoitteenamme on tarjota teille korkealuokkaista palvelua ja toivomme rakentavamme kanssanne hyvän ja toimivan vuorovaikutussuhteen.

Keväisin terveisin
Jouni Oksanen
Toimitusjohtaja