Uusia tuulia vaihtokonekaupassa

15.02.2019

Vaihtokonekauppa ratkaisee menestymisen

Kun työpaikoille palkataan uutta henkilökuntaa, voidaan tehdä karkeasti kaksi virhettä. Työpaikalle palkataan hakijoista väärä henkilö tai hakijoista oikeaa henkilöä ei palkata. Kumpikin vaihtoehto on tietenkin huono. Tämä pätee myös vaihtokonekauppaan. Ostava osapuoli tietää lähtökohtaisesti vähemmän koneen kunnosta kuin myyvä osapuoli ja näin ollen voi tulla hankittua odotuksiin nähden heikompi kone tai se oikea timantti-kone annetaan mennä toiselle ostajalle.

Vaihtokonekaupassa tätä tiedon epäsuhdetta koitamme korjata mm. antamalla osittaisia takuita, koekäyttömahdollisuuksia ja erilaisia esim. huoltomiesten tekemiä kuntoraportteja. Myös koneen vanha omistaja liitetään silloin tällöin mukaan kaupantekoon, jotta uusi käyttäjä saa suoremmin tiedon laitteen todellisesta kunnosta.

Turun Konekeskuksen uusi vaihtokonepolitiikka on: ”Vaihtokoneet ovat yhdessä jälkimarkkinoinnin kanssa, meidän suurin yksittäinen lisäarvotekijä asiakkaalle ja koneen valmistajalle. Vaihtokone on meille aina kaupankäyntiväline. Vaihtokonekaupan myötä erotumme ja niin yhtiö-, kuin konemyyjäkohtaisella tasolla vaihtokonekauppa ratkaisee aina meidän menestymisen.”

Vaihtokonekaupan huominen on yhä kansainvälisempi ja käytettyjen koneiden ostajat vähenevät jopa nopeammin kuin investointikoneiden maatalousasiakaskunta, mm. koska isojen tilojen konetyötä ulkoistetaan urakoitsijoille, jotka eivät tänä päivänä ole käytettyjen koneiden ostajia. Tämä johtaa siihen, että vaihtokoneet arvioidaan yhä tarkemmin; onko vaihtokone aito vaihtoehto uudelle vai onko kone osa ostettavan koneen maksua? Molemmissa tilanteissa vaihtokoneen myyjälle kuuluu palkka sen myynnistä, oli myyjä sitten asiakas itse, koneliike tai ulkomaalainen kauppias.

Hyville käytetyille koneille tulee kuitenkin aina olemaan asiakkaita. Käytetty kone on uutta halvempi, sillä saavutetaan verrannollinen työteho, sen saa heti käyttöön, hyvällä hoidolla sen jälleenmyyntiarvo pysyy korkeampana kauemmin, lisäksi vaihtokone on aina yksilö – tasavertaista vaihtoehtoa sille ei koskaan ole.

Koska myytävän koneen hintalappu ja oikea arvo ovat jatkossa yhä lähempänä toisiaan, konemyyntimme tulee jatkossa puhumaan vaihtokaupassa vaihtokoneen ostamisesta. Perustelut tälle kiteytyy meidän vaihtokonepolitiikassamme. Kiitän menneestä vuodesta ja toivotan teidät lämpimästi tervetulleeksi konekaupoille!

Kevätterveisin,

Anders Vahtola
puh. 050 463 1351
Turun Konekeskus Oy

Tutustu myös näihin