Uutinen: Massey Ferguson esittelee: uusi MF 9S!

13.11.2023

Massey Ferguson, AGCO:n kansainvälinen tuotemerkki (NYSE:AGCO), ilmoittaa uuden MF 9S malliston esittelystä. Mallistoon kuuluu 6 mallia tehoiltaan 285 – 425 hv. Kaikissa malleissa on innovatiivinen Protec-U design ja enemmän tehoa, mukavuutta, sekä kehittynyttä automatiikkaa ja hallintaa.

Monipuoliseksi suunniteltu, uusi isorunkoinen MF 9S -mallisto on aina varustettu uudistetulla Dyna-VT vaihteistolla, joka pitää sisällään uusia ominaisuuksia. Näillä parannetaan tuottavuutta ja suorituskykyä.

“Uusi MF 9S on uusi lippulaiva Massey Ferguson:n suoraviivaiseen, luotettavaan ja ‘Uuden aikakauden traktori’ mallistoon, kertoo Thierry Lhotte, varatoimitusjohtaja Massey Ferguson, Europe & Middle East.

“Matkamme alkoi kesäkuussa 2020, uuden 8S:n lanseerauksella. Tämä vallankumouksellinen traktori, oli tulos 7 vuoden intensiivisestä asiakkaiden keskuudessa tehdystä, maailman laajuisesta tutkimuksesta. Tämä innosti myös kehitystä MF 5S, MF 6S ja MF 7S mallistoihin – suunniteltu viljelijöille ja viljelijöiden tarpeisiin,” hän kertoo.

Malliston lippulaiva, ensimmäinen kone uudella MF-logolla, perustuu kovasti pidettyyn edeltäjäänsä, lisää Jérôme Aubrion, Director Marketing Massey Ferguson, Europe & Middle East.

”Sen lisäksi, että se tarjoaa edelleen erinomaista suorituskykyä ja luotettavuutta,
MF 9S -traktorit yhdistävät parannetun käyttökokemuksen innovatiiviseen teknologiaan luoden todellisen monitaiturin", hän sanoo.

"Kaikki on varustettu Massey Fergusonin Exclusive-varustetason mukaisesti, joka tarjoaa äärimmäistä mukavuutta, tuottavuutta ja liitettävyyttä MF Guiden ja MF Connectin ollessa vakiovarusteena. MF 9S: n lanseerauksen myötä tulee lisää uusia vaihtoehtoja, kuten MF AutoTurn, AutoHeadland,
TIM – Tractor Implement Management and a Central Tyre Inflation System (CTIS)", hän toteaa.

MF 9S ominaisuuksia

• Laaja mallisto tehokkaita, isorunkoisia traktoreita, kuusi mallia tehoiltaan 285hv - 425hv
• Ainutlaatuinen MF Protect-U rakenne joka estää värinöitä ja parantaa näkyvyyttä, samalla alentaen melutasoa 69dB:iin.
• Luokkansa paras näkyvyys uudesta tilavuudeltaan 3.4 m³ ohjaamosta, jossa 6.6 m² lasipinta-alaa, lasinpyyhkijät pitävät puhtaana 72% tästä alasta
• Mukavuutta nostaa ja kuljettajan väsymystä vähentää uuden tason automatiikan varusteet kuten MF AutoTurn, AutoHeadland ja TIM ISOBUS Traktorin työkoneen ohjausjärjestelmä
• Maantiivistymistä ja polttoaineen kulutusta vähennetään uudella rengaspaineen säätöjärjestelmällä, ”Central Tyre Inflation System” joka on lisävarusteena saatavana kaikkiin 9S malleihin ja laajalla valikoimalla renkaita, aina 2.18 m halkaisijaisiin takarenkaisiin (VF 750/70R44)
• Korkeampi suorituskyky ja alemmat käyttökustannukset perustuvat taloudelliseen 8.4-litraiseen, 6-sylinteriseen, selkeälinjaiseen AGCO Power moottoriin, joka yhdellä turbolla, ilman EGR venttiiliä täyttää Stage V -päästönormin
• Parantunutta tehokkuutta ohjataan helppokäyttöisellä, vahvaksi todistetulla, Dyna-VT portaattomalla voimansiirrolla, joka on vakiovaruste kaikissa traktoreissa
• Nykyaikaisia, monitahoisia työkoneita on helppo ohjata tehokkaalla, suurivirtauksisella, kuormantuntevalla hydrauliikalla. Hydrauliikan tuotto on jopa 400 litraa/min moottorin kierrosluvulla 1,850 rpm
• Erinomainen vakaus ja vetokyky syntyy 3.1 m akselivälistä, tämä yhdistettynä 5.75 m kääntösäteeseen takaa erinomaisen ketteryyden
• Joustavasti säädettävä omapaino, 10,900 kg:n paino joka takaa hyvän teho/paino suhteen, joka voidaan nostaa 18,500kg:hen maksimaalisen pidon takaamiseksi
• Parempi turvallisuus ja suurempi hyötykuorma erinomaisesta ajoneuvon kokonaispainosta (GVW) jopa 16 tonniin nopeudella 50 km/h ja kokonaisyhdistelmäpainosta (GCW) jopa 50 tonniin (markkina-alueesta riippuen)
• MF By You, tehdasasennetut varusteet, joilla parannetaan tuottavuutta, mukavuutta, suorituskykyä ja muunneltavuutta.

Tehokasta, monipuolista suorituskykyä

Uudessa MF 9S Sarjassa on tehoa 285–425 hv. Yhdessä Massey Ferguson:n ainutlaatuisen Protect-U design, moottoriteknologiaa on parannettu kaikissa malleissa ja tämä yhdessä päivitetyn Dyna-VT vaihteiston kanssa parantaa suorituskykyä ja tuottavuutta.

Varustettuna valmiiksi älykkään viljelyn teknologialle, tulevat traktorit vakiovarusteisella MF Guide automaattiohjauksella ja MF Connect telemetrialla, mukavuutta ja ohjausta parantavat lisävarusteina saatavat uudet MF AutoTurn, AutoHeadland ja ISOBUS Tractor Implement Management toiminnot.

Suoraviivaista voimaa Stage V -moottorista

Voiman kaikkiin MF 9S malleihin tuottaa luotettava 6-sylinterinen, 8.4-litran AGCO Power moottori. Engine Power Management (EPM) nostaa vääntömomenttia aina 1,750 Nm:iin ja tuottaa jopa 30 hv lisätehoa yli 15 km/h nopeudessa, sekä PTO:a ja hydrauliikkaa käytettäessä kaikissa malleissa (ei MF 9S.425).
Moottori täyttää Stage V -päästönormit yksinkertaistetulla versiolla uudistetusta All-In-One järjestelmästä, eikä enää tarvitse EGR-venttiiliä. Sen sijaan käytetään yhtä pitkälle kehitettyä turboahdinta. Yhdessä nämä muutokset parantavat luotettavuutta ja alentavat huoltokustannuksia. Pakokaasujen puhdistusjärjestelmä on sovitettuna täydellisesti ohjaamon alle, yhdistettynä matalaan konepeittoon, mahdollistaa tämä luokkansa parhaan näkyväisyyden etuoikealle.

Pitkät työpäivät ilman tankkausta tekevät mahdolliseksi 10% aiempaa suurempi, 660-litrainen polttoainesäiliö, kuten myös 68-litrainen AdBlue-säiliö. Moottori on suunniteltu toimimaan myös uusiutuvalla HVO-polttoaineella.

Äärimmäisen hiljainen ja mukava ohjaamo

Massey Ferguson:n ainutlaatuinen Protect-U moottori ja ohjaamo yhdistelmä mahdollistaa vertaansa vailla olevan näkyvyyden ja mukavuuden. Tämän ominaisuuden takana on 18 cm väli, joka eristää koteloidun moottorin ohjaamosta.

Tämä vähentää ääntä, lämpöä ja värinöitä ohjaamossa, joka melutasoltaan, 69 dBa. Ohjaamo on yksi markkinoiden hiljaisimmista. Myös tilavuudeltaan, 3.4 m³ se kuuluu markkinoiden tilavimpiin ohjaamoihin. Yhdistettynä kapearakenteiseen konepeittoon, kalteva tuulilasi tarjoaa vertansa vailla olevan näkyvyyden ja mukavuuden.

Premium tasoiseen istuimeen on integroitu iso ja mukava käsinoja, jossa on Datatronic 5 -kosketusnäyttö ja Multipad joystick. Nämä mahdollistavat optimaalisen hallinnan ja asetusten tekemisen kaikille koneen toiminnoille, mukaan lukien sähköiset ulkopuolisen hydrauliikan venttiilit.

Pitkän työrupeaman aikana huomaa, kuinka käteviä säilytyslokeroita ohjaamossa on, kuten ilmastoitu lokero apumiehen istuimen alla. Mukitelineiden sijoittelu ohjaamossa on ajateltu käytännöllisyyden kannalta.

Tehokas lämmitys- ja huurteenpoisto-järjestelmä, sekä ilmastointi pitävät ohjaamon lämpötilan miellyttävänä, kuljettajan säädettävissä olevan 14 suulakkeen avulla.

Exclusive-spesifikaation lisäksi on olemassa Professional Package -varustepaketti, joka tarjoaa ilmaletkuliitännän ja portaiden lähelle asennetun sähkönsyötön sekä kannettavan työkalulaatikon, letkun, puhalluspistoolin ja taskulampun.

Vertaansa vailla oleva näkyväisyys

Ohjaamon suuri lasipinta-ala takaa vertaansa vailla olevan, moneen suuntaan ulottuvan näkyvyyden 6,6 m²:n alalla. Eteen kalteva tuulilasi yhdistettynä suureen ulkonevaan kattoon vähentää auringon häikäisyä ja auttaa pitämään ohjaamon viileämpänä. Tuulilasin pitää kirkkaana suuren pystysuoran pyyhkimen laaja pyyhkäisy, joka kattaa lähes kolme neljäsosaa alueesta (72 %), kun taas toinen pyyhkijä pyyhkii sivulasin.

Vakiona olevan takakameran lisäksi voidaan lisätä vielä kolme kameraa, jotka tarjoavat yleiskuvan työkoneesta sekä edessä ja takana olevasta tiestä. Uusi, edistyksellinen 360° LED-valaistuskokoonpano muuttaa yön päiväksi jopa 23:n valon avulla, tähän pakettiin sisältyvien LED-kaukovalojen ja pyörivien majakoiden lisäksi.

Hallintaa sormenpäillä

Optimaalisen ja intuitiivisen käytön takaavat vakiovarusteena oleva Datatronic 5 -kosketusnäyttö ja lisävarusteena oleva Fieldstar 5 -kosketusnäyttö. Uusi helppolukuinen digitaalinen MF vDisplay -mittaristo, joka on asennettu ohjaamotolppaan, näyttää kaikki traktorin tiedot ja mahdollistaa asetusten helpon mukauttamisen ja muuttamisen ohjauspyörässä olevalla kiertonupilla.

Automatiikka helpottaa työtä

MF 9S:n myötä Massey Ferguson tuo mukanaan myös automatiikkaan uusia toimintoja. MF AutoTurn, MF Guide -lisävaruste, ohjaa traktorin automaattisesti seuraavaan ajolinjaan.

AutoHeadlandin avulla kaksi päisteautomatiikan sarjaa voidaan myös käynnistää ja pysäyttää automaattisesti traktorin GPS-sijainnin mukaan. Kun GPS -vastaanotin tarjoaa vakiona alle metrin tarkkuuden, tämä ei ainoastaan paranna työsuorituksen tarkkuutta, vaan myös vapauttaa käyttäjän toistuvista tehtävistä.

Tämä täysin automatisoitu toiminto lisää tuottavuutta ja tarkkuutta, vähentää maaperän tiivistymistä päisteissä sekä vähentää polttoaineenkulutusta ja vähentää väsymystä.
Datatronic 5 ja lisävarusteena saatavat Fieldstar 5 -kosketusnäytöt, joissa on vakiovarusteena MF Guide, MF TaskDoc ja MF Connect -telemetria, tekevät älykkäästä maanviljelystä helppoa lisävarusteena saatavalla MF Section Control -säädöllä ja MF Rate Control -järjestelmällä, jotka lisäävät tehokkuutta entisestään.

Optimaalinen automatisoitu toiminta

Äärimmäistä automatiikkaa varten MF 9S -sarja on saatavana lisävarusteisena traktorin työkoneiden hallintajärjestelmällä (TIM). Tämä edistyksellinen ISOBUS-pohjainen järjestelmä mahdollistaa traktorin elektronisten toimintojen automaattisen hallinnan toiminnan ja työkoneen vaatimusten ohjaamana.

Tämän ansiosta TIM ISOBUS -yhteensopiva työkone voi hallita ja ohjata traktorin toimintoja, kuten nopeutta eteenpäin ajettaessa ja hydrauliikkaa, mikä parantaa suorituskykyä ja työn laatua sekä mukavuutta vähentäen samalla kustannuksia ja kuljettajan väsymystä.

Suojele maaperää ja vähennä polttoaineen kulutusta

Kaikissa MF 9S -traktoreissa on lisävarusteena saatavana Massey Fergusonin uusi CTIS (Central Tyre Inflation System). Datatronic 5- tai Fieldstar 5 -näytöillä ohjattava laite säätää painetta nopeasti maaperän tiivistymisen vähentämiseksi ja optimaalisen pidon saavuttamiseksi.

Kahden yhteensä 650 litraa/min tuottavan kompressorin avulla tyypillisesti käytetyn VF 710/75R42 + VF 620/75R30 -rengassarjan paineen nostaminen 0,8 baarista 1,6 baariin kestää vain neljä minuuttia.

CTIS järjestelmän on todistettu vähentävän polttoaineenkulutusta 10–15 % sekä vähentävän maaperän tiivistymistä mahdollistamalla jopa 150 % suuremman renkaanjäljen. Samalla järjestelmä voi parantaa pitoa ja vähentää renkaiden tarpeetonta kulumista.

Dyna-VT vaihteisto vakiona

Kaikissa MF 9S -traktoreissa on vakiovarusteena Massey Fergusonin maineikas portaaton Dyna-VT-vaihteisto, jonka uusi hallinta tuottaa lisää vääntöä ja tehoa renkaille. Hydrauliikalle ja voimansiirrolle on erilliset öljynsä, joka eliminoi likaantumisriskin ja pidentää käyttöikää, ja se on erityisen hyödyllinen, kun käytetään useammalla traktorilla samoja työlaitteita

Erittäin tehokas hydrauliikka riittää vaativimmillekin työkoneille

MF 9S -sarjan traktoreissa on päivitetty ECO-hydraulijärjestelmä. Tämä tuottaa 205 litraa/min vain 1 650 kierroksella minuutissa tai 270 litraa/min 1 850 kierroksella minuutissa, mikä auttaa säästämään polttoainetta ja vähentämään melutasoa. Öljy toimitetaan avoimella ja suljetulla pumpulla, jossa on erillinen pumppu säätöventtiileille.

Uusi kaksoispumppujärjestelmä on lisävarusteena, tuotoltaan 340 litraa/min moottorin kierrosluvulla 1,650r/min tai 400 litraa/min moottorin kierrosluvulla 1,850 r/min, on saatavana 6 hydrauliikkalohkon kanssa. Ensimmäinen pumppu tuottaa öljyä kolmelle hydrauliikkalohkolle, toisen toimittaessa öljyä toiselle kolmelle lohkolle ja apupiireille, kuten ohjaukselle.

Uusi kuuden venttiilin kokoonpano, mahdollistaa yhden venttiilin käytön 3/4 tuuman liittimessä, tuottaa 170 litran virtauksen minuutissa, kun taas viisi muuta tuottavat edelleen 140 litraa/min. Irrottamisen helpottamiseksi kaikki venttiilit on varustettu paineenpoistovivuilla.

Suuremman tilavuuden hydraulisäiliö mahdollistaa 101 litraa öljyä ulkopuoliseen käyttöön, monipuolisten työlaitteiden tarpeisiin. Raskaampien työkoneiden käsittelyyn on uusi hydraulinen työntövarsivaihtoehto, jossa on suurempi, halkaisijaltaan 120 mm:n sylinteri nostokapasiteetin lisäämiseksi 20 tonniin.

Uusi, selkeärakenteinen, 5 tonnin etunostolaite, joka on kytketty ensimmäiseen takaventtiiliin, tarjoaa edullisen vaihtoehdon niille, jotka eivät tarvitse eteen hydrauliikkaa. Saatavana on kokoonpanoja, joissa on venttiilistö etunostolaitteelle, ja ne tarjoavat jopa kaksi paria kaksitoimisia liittimiä eteen, vapaan paluun linjan ja ISOBUS-pistokkeen.

Suunniteltu monipuoliseksi

MF 9S -traktoreissa on 3,1 metrin akseliväli, ja niissä yhdistyvät poikkeuksellinen vakaus ja ketteryys. MF 9S.425 painaa vain 10 900 kg, ja sen luokkansa paras teho-painosuhde on vain 25,4 kg/hv, mikä parantaa suorituskykyä.

Kevyt omapaino lisää hyötykuormaa ja parantaa polttoainetaloutta (1 tonni lisäpainoa lisää kulutusta liikenteessä 1 litra/h), mutta raskaissa vetotöissä ja suuremman pidon tarpeessa traktorit voidaan painottaa jopa 18 500 kg, jolloin pienimmän mallin teho-painosuhde on jopa 64,9 kg/hv.

Suorituskykyä kentällä ja kuljetuksissa lisäävät entisestään erinomainen ajoneuvon kokonaispaino (GVW) 16 tonnia nopeudella 50 km/h, mikä on 1 tonni enemmän kuin edeltäjässään MF 8700 S:ssä, ja kokonaisyhdistelmäpaino (GCW) jopa 50 tonnia (markkina-alueesta riippuen).

Uuden jousitetun etuakselin kääntösäde on renkaista riippuen vain 5,75 metriä. Halkaisijaltaan suurempi 125 mm:n taka-akseli mahdollistaa suuremman voiman siirtämisen maahan ja kantaa suurempia kuormia.

Uuteen akseliin mahtuu myös suurempi valikoima vanteita ja renkaita, ja tehtaalla saatava valikoima sisältää Michelin EvoBibin sekä halkaisijaltaan suuret renkaat, jopa 2,18 m ja VF 750/70R44, jotka lisäävät pitoa ja vähentävät maaperän tiivistymistä. Yhdessä valinnaisena saatavan CTIS-järjestelmän ja MF 9S:n keveyden kanssa tämä minimoi maanpaineen entisestään, mikä tekee siitä ihanteellisen koneen maanmuokkaukseen ja kylvöön.

Massey Ferguson -verkkosivut

Tutustu myös näihin