Uutinen: Schäffer-teleskooppisiin pyöräkuormaajiin uusi ohjaamo, lisätoimintoja sekä uudistunut ilme!

15.11.2023

Schäffer esittelee Agritechnica 2023 -messuilla teleskooppipyöräkuormaajiensa seuraavan sukupolven; 8620 T-3 ja 9640 T-3. Uusi Comfort Cabin Plus tarjoaa nyt huomattavasti parempaa ajomukavuutta ja laajemman valikoiman toimintoja. Lukuisat uudet apujärjestelmät parantavat entisestään työn tehokkuutta, kun taas työturvallisuutta tehostavat valvotut lastausprosessit ja optimoitu kokonaisnäkymä.

Molempien teleskooppipyöräkuormaajien ohjaamo on suunniteltu täysin uudelleen. Se on nyt edeltäjiään tilavampi, 8 %:n tilavuuden kasvun ansiosta. Uuden ohjaamon sydän on 10 tuuman kosketusnäyttö, joka tekee kuormaimen käytöstä käyttäjäystävällisempää, kuin koskaan. Erilaisia koneen toimintoja voidaan asettaa ja valvoa aktiivisesti tämän näytön avulla. Lisäohjauspaneeli, jossa on suuret painikkeet, takaa nopean pääsyn useimmin käytettyihin toimintoihin, kuten työvaloihin. Ohjauspylvään korkeutta ja kallistusta voidaan säätää jalkapolkimella. Valaistu ohjaamon sisäänkäynti, suurempi oviaukko ja lisäkahvat helpottavat kuormaimeen nousemista.

Turvallisuus oli avainasemassa kehitettäessä uusia teleskooppipyöräkuormaajia. Koneet on varustettu vakiona dynaamisella kuormitusmomentin säädöllä, joka valvoo jatkuvasti lastausprosesseja, mikä lisää merkittävästi turvallisuutta. Myös koneiden valaistusjärjestelmää on parannettu. Sekä työ- että ajovalot on varustettu yksinomaan energiaa säästävillä LED-valoilla, jotka takaavat paremman valaistuksen. Taustapeilit on jaettu, mikä parantaa lähinäkyvyyttä ja lisää turvallisuutta entisestään. Katon suurempi ikkuna ja kalteva konepelti takaavat myös paremman näkyvyyden joka suuntaan.

Schäffer Agritechnica-messuilla kuvattuna

Yhdessä uuden ohjaamon kanssa Schäfferin teleskooppipyöräkuormaajiin on lisätty joukko innovatiivisia uusia toimintoja, jotka helpottavat ja tehostavat päivittäistä työtä. Työhydrauliikan työprofiilit on ennalta määritetty kuormaustoimintojen maksimaalisen tehokkuuden takaamiseksi. Esimerkiksi "fast mode" soveltuu olkipaalien tai irtotavaran nopeaan lastaukseen, kun taas "slow mode" on ihanteellinen tarkkoihin tehtäviin, kuten kuormalavojen siirtämiseen. Toiminnot voidaan valita kosketusnäytön kautta, jota käytetään myös uusien valinnaisten apujärjestelmien valintaan. Niihin kuuluvat esimerkiksi apuhydrauliikan öljymäärän säätö ja automaattisella tärinätoiminnolla varustetun teleskooppivarren mukavuustoiminto, työkalun paikoitus ja työkalun tyhjennys. Lisävarusteena saatavan peruutus- ja etukameran kuvat näkyvät myös suurella näytöllä.

Uudistunut Schäfferin ohjaamo

Molemmat uudet teleskooppiset pyöräkuormaajat parantavat merkittävästi hydraulista suorituskykyä tehokkaamman kuormantunnistusjärjestelmän ansiosta. Keskeisiä suoritusindikaattoreita ei ole muutettu edeltäjiin verrattuna. 102 tai 129 hv:n 8620 T-3 pystyy nostamaan jopa 4,2 tn kuormat 5,20 metrin korkeuteen. 2,77 metriä korkean koneen käyttöpaino on todellisen varustuksen mukaan 7–8 tn. 9640 T-3:n käyttöpaino on 8,4-9,7 tn ja moottori 143 hv. Kuormaaja on 2,83 metriä korkea ja sen nostokapasiteetti on 4,2 tn ja nostokorkeus 5,40 metriä.

Schäfferin myyntipäällikkö Richard Bremenkamp kertoo uusien koneiden kehitysprosessista: "Uusi teleskooppipyöräkuormaajasukupolvi on suora vastaus viime vuosina saamiimme useisiin asiakasehdotuksiin. Haluamme ilmaista kiitollisuutemme tästä tuesta. Kaikki kuormaajat – olivatpa sitten kompakteja maatalouskuormaajia tai tehokkaita teleskooppipyöräkuormaajia – tekevät yleensä enemmän työtunteja vuodessa kuin mikään maataloustraktori joustavien käyttövaihtoehtojensa ansiosta. Tästä syystä turvallisuus, tehokkuus, ergonomia ja mukavuus ovat meille niin tärkeitä. Uudet teleskooppipyöräkuormaajat asettavat uudet standardit kaikilla näillä alueilla."

Tutustu myös näihin