Uutinen: Turun Konekeskus Group Oy ostaa LH-Osa Oy:n liiketoiminnan

24.03.2023

Lehdistötiedote 24.3.2023

Turun Konekeskus Group Oy ja LH-Osa Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla Turun Konekeskus Group Oy ostaa LH-Osa Oy:n liiketoiminnan. Liiketoimintakauppa astuu voimaan 1.4.2023. LH-Osan pitkäaikainen osaaminen ja kokemus huoltotoiminnasta yhdessä ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa olivat tärkeitä tekijöitä yrityskaupassa. Yrityskauppa mahdollistaa jälkimarkkinoinnin kehittämisen erityisesti Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla.

LH-Osa Oy:n nimi ja brändi säilyvät ennallaan ja LH-Osa Oy jatkaa paikallista ja ammattitaitoista palvelua nykyisissä tiloissaan Iisalmessa, Kuopiossa sekä Joensuussa. Kaikki yrityksen 28 työntekijää jatkavat vanhoina työntekijöinä ja Marko Husso jatkaa yhtiön toimitusjohtajana. LH-Osa keskittyy jatkossa konemyynnissä Turun Konekeskuksen omassa maahantuonnissa oleviin merkkeihin, joita ovat mm. Massey Ferguson, Horsch, Siloking, Lemken, McHale ja Schäffer. Huollon ja varaosien osalta LH-Osa palvelee edelleen kattavasti asiakkaitaan merkistä riippumatta.

”Tämä liiketoimintakauppa tukee strategiaamme ja mahdollistaa liiketoimintaamme laajentamisen jälkimarkkinoinnin osalta. Ammattitaitoisen ja kattavan jälkimarkkinoinnin merkitys konekaupassa korostuu yhä enemmän tulevaisuudessa. Kahden kotimaisen perheyrityksen yhteistyön tiivistäminen nähtiin luontevana vaihtoehtona ja yhteistyöstä syntyy molemmille merkittävä synergiaetu, koska jatkossa molemmat voivat keskittyä tehokkaasti omaan ydinosaamiseensa. Liiketoimintakauppa täydentää sopimushuoltoverkostoamme, joka koostuu valtakunnallisesti noin 70 ammattitaitoisesta huoltoyrityksestä. Niiden merkitys säilyy tulevaisuudessa erittäin tärkeänä”, kertoo Turun Konekeskus Oy:n toimitusjohtaja Heikki Huotari.

"Odotamme yhteistyötä Turun Konekeskuksen kanssa. Yhteistyö vahvan maatalouskonekaupan toimijan kanssa mahdollistaa yrityksen kehittämisen niin jälkimarkkinoinnin kuin konekaupan osalta. Paikalliset tutut myyjät palvelevat asiakkaita edelleen niin huollossa, varaosissa kuin konemyynnissä. Henkilöstömme on erittäin asiantuntevaa ja sitoutunutta. Yrityskauppa laajentaa valikoimaamme ja palvelua maatalouskoneiden osalta", sanoo LH-Osan toimitusjohtaja Marko Husso.

Lisätiedot:
Heikki Huotari
Toimitusjohtaja, Turun Konekeskus Oy
puh. 044 5468 492

Marko Husso
Toimitusjohtaja, LH-Osa Oy
puh. 040 0719 979

Turun Konekeskus Oy on työkoneiden ja traktoreiden maahantuontiin ja myyntiin erikoistunut perheyritys. Tuotevalikoimaamme kuuluvat maataloudessa ja kiinteistönhoidossa käytettävät koneet, työkalut, varaosat ja pienkoneet. Vuonna 2022 liikevaih¬tomme oli noin 70 miljoonaa euroa ja palveluksessamme on yhteensä 70 henkilöä. Lisätietoja www.turunkonekeskus.fi.

LH-Osa Oy on varaosa- ja konekaupan ammattilainen Iisalmessa, Kuopiossa ja Joensuussa. Perheyritys aloitti toimintansa Iisalmessa vuonna 1979 purkaamotoiminnalla ja on vuosien saatossa kasvanut kaikkia koneyrittäjiä palvelevaksi yritykseksi. Yritys tarjoaa kattavasti huollot ja varaosat traktoreihin sekä työkoneisiin. Palvelua täydentää verkkokauppa Kiertokanki.com. Lisätietoja www.lh-osa.fi

Tutustu myös näihin