Kysy lisätietoja


Yhteystiedot

Unia

Apollo-yleislevittimet

Jaa:

Unian Apollo yleislevittimellä levität lantaa, turvetta, kalkkia ja kompostia. Monipuolinen mallisto eri tilavuuksilla. 2 m leveä levityskoneisto tarkkaan levitykseen.

APOLLO-yleislevittimet on suunniteltu keskikokoisille ja suurille tiloille. Laajasta kokovalikoimasta on helppo valita käyttötarkoituksen sopivan kokoinen levitin. Uudenaikaiset levitinkoneistot mahdollistavat erilaisten materiaalien, kuten karjalannan, turpeen, kalkin ja kompostin levittämisen.

APOLLO-vaunut on varustettu yhdellä akselilla ja isoilla renkailla, minkä vuoksi vierintävastus on pieni, kuormankantokyky suuri ja käsiteltävyys erinomainen. Levitin liikkuu pehmeästi epätasaisilla pelloilla ilman, että maanpinnan rakenne vaurioituu, kun samalla polttoaineen kulutus pysyy pienenä. APOLLO-vaunuja voidaan vetää 9 hv teholla kuutiometrin lantakuormaa kohden, kun tehontarve on yleisesti 12 hv kuutiometriä lantakuormaa kohden.

Vaunut on varusteltu myös hydraulisella pohjakuljettimella. Näin varmistetaan tasainen materiaalin syöttö levityslautasille, olipa kyseessä lanta, turve tai kalkki.

Pystykelat
Kaksi pystykelaa käsittelee pohjakuljettimesta tulevan materiaalin tehokkaasti. Suuret levitinlautaset on varustettu neljällä siivellä. Siivet on tarkasti muotoiltu ja ne on valmistettu kulutusta kestävästä materiaalista. Tämä mahdollistaa tarkan levityksen 12 m levitysleveydellä (levitysleveys riippuu levitettävästä materiaalista ja sen ominaisuuksista). Tällä levityskoneistolla voidaan levittä lantaa, turvetta ja kalkkia. Vaihdettavat terät on valmistettu korkealaatuisesta teräksestä, joten niiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä.

Vaakakelat ja levitinlautaset
Tätä levitinkoneistoa, jossa on vaihdettavat terät, käytetään lietteen, kompostin ja turpeen levittämiseen. Levitysleveys on 12 - 24 m. Irrottamalla levityslautaset voidaan vaunu käyttää pitkän oljen sisältävän lannan levittämiseen. Levitysleveys on tällöin 3 m.

Kuormatila
APOLLO-vaunujen kuormatila on valmistettu 4 mm teräslevystä ja siinä on muototeräspalkeista koostuva vahvistus. Vaunun pintakäsittelyyn on kiinnitetty erityistä huomiota. Prosessiin kuuluu hiekkapuhallus, pohjamaalaus ja pintamaalaus polyuretaanimaalilla.

Hydrauliikka
APOLLO vaunujen pohjakuljetin saa käyttönsä hydrauliikkamoottorin ja raskaalle käytölle suunnitellun vaihteiston välityksellä. Hydraulinen veto takaa tasaisen syötön levityslautasille ja pohjakuljettimen suunnanvaihto tapahtuu pehmeästi.

Pohjakuljetin
APOLLO 8, 11, 10 ja 13 mallien pohjakuljettimessa on kaksi ketjua ja APOLLO 14, 16 ja 24 mallissa neljä ketjua. Ketjut on valmistettu korkealuokkaisesta teräksestä ja materiaalin paksuus on 14 mm. Tarkkaan muotoillut kolat pystyvät siirtämään suuria kuormia. Suuret ketjupyörät vähentävät ketjujen kulumista ja estävät materiaalin tarttumisen.

Ketjujen kiristimet
Ketjut kiristetään vaunun etuosassa olevilla kiristimillä. Tämä on turvallisuustekijä, koska ei tarvitse mennä koneen liikkuvien osien lähelle.

Levityskoneistojen käyttö
Levityskoneistojen voimansiirto koostuu kulmavaihteesta ja nivelakselista. Akseli on varustettu ylikuormituksen estävällä kytkimellä. Tämä suojaa voimansiirtolinjaa, mikäli koneistoon joutuu vieraita esineitä, kuten esimerkiksi kiviä

Säätöportti
APOLLO levittimet on varustettu säätöportilla joka parantaa levitystarkkuutta, kun levitetään materiaalia jossa on paakkuja. Portti toimii myös tehokkaana sulkuporttina, estäen materiaalin putoamisen tielle kuljetusajon aikana.

Vetoaisa
Vetoaisa on varustettu pituussuunnassa olevalla lehtijousella.

Lannan- ja lannoitteen levittimet, esite

Tutustu myös Bergmann-täsmälevittimiin.