Haybuster-suurtehojauhin

Valmistaja: Haybuster

Haybuster GP 50

Suurella vasaramyllyllä varustetun laitteiston jauhatuskapasiteetti yltää käyttötehosta, viljan kosteudesta ja seulakoosta riippuen yli 40 tonnin tuntitehoon. Oikein valitulla seulakoolla teet niin nauta- karjalle sopivaa karkeaa murskaa kuin sioille ja siipikarjallekin sopivan jauhatuksen.

Myllyssä on 132 vasaraa, jotka muodostavat myllyn käydessä halkaisijaltaan 660 mm kehän. Myllyn alla sijaitseva kierukka siirtää jauhetun viljan joko hydraulikäyttöiselle hihnakuljettimelle (vakiovaruste) tai tuubipakkaajan (lisävaruste) lävitse säkkiin tai muovituubiin. Käyttävän koneen suositeltava teho 115 – 230 kW (150 – 300 hv).

Haybuster GP50-esite

HAYBUSTER-kuvasto

https://www.turunkonekeskus.fi/tuotteet/maatalouskoneet/maanmuokkauskoneet/myllyt-ja-murskaimet/haybuster-suurtehojauhin.html

Vasaramylly

V-muodostelmaan asennetut 132 vasaraa vähentävät kokonaisten jyvien määrän minimiin. Kovametallilla pinnoitettujen nelisärmävasaroiden käyttöikä on erittäin pitkä. Myllykammiossa käytetään yleisimmin kahta seulaa, joko samalla reikäkoolla tai siten että poistopuolen seulan reikäkoko on astetta suurempi. Viljan kosteusprosentin ollessa korkea poistopuolella käytetään ainoastaan seulakehikkoa.

Tuubipakkaaminen

GP-50 mylly voidaan varustaa myös tuubipakkauslaitteistolla. Myllyn alla sijaitseva kierukka siirtää murskatun viljan tuubipakkaajaan, joka sulloo sen pidikekartiosta täytön mukaan purkautuvaan ilmatiiviiseen muovisukkaan.

Täyttö ja kuormaus

Jauhettavan viljan syöttö myllyyn tapahtuu hydrauliikkakäyttöisellä Haybuster-kierukkakuljettimella suoraan perävaunusta myllyn täyttö- suppiloon. Kierukan syöttöteho on portaattomasti säädettävissä, jolloin saadaan voimakoneen tehoon nähden sopiva sisäänvirtaus.

Täytettäessä suoraan puimurista tai kuormaajatäyttöä varten mylly varustetaan suuremmalla 3,5 m³ syöttösuppilolla. Lisälaidoilla varustetun syöttösuppilon tilavuus on 5 m³. Suppilon pohjalla oleva hydrauliikka- käyttöinen lokerosyötin syöttää viljan tasaisena virtana myllyyn.

Purkulaitteistot

Jauhettu aines puretaan joko hihna- tai elevaattorikuljettimella perävaunuun, laakasiiloon tai muuhun vastaavaan varastointitilaan.


Tuotteemme