MF 5600 | 85-105 HV

Ammattitaidolla sinulle suunniteltu

Maataloudelle suunnitellussa MF 5600 -mallistossa on kolme eri mallia, joiden teholuokat vastaavat käytännön tarpeita. Kaikissa malleissa on uraauurtava, kompakti 3,3-litrainen ja 3-sylinterinen moottori, jonka teho on 85–105 hevosvoimaa.

Työntekoa helpottaa Dyna-4 -vaihteisto, joka tekee suunnanvaihdosta vaivatonta ja mahdollistaa vaihteiden valinnan kytkintä polkaisematta. Uudenaikainen tekniikka tarjoaa myös AutoDrive -vaihteistoautomatiikan (lisävaruste). Tehokas ja helppokäyttöinen hydrauliikka vastaa nopeasti ja pehmeästi kaikkiin tarpeisiin ja tuottaa työn tekemiseen tarvittavan tehon.

Mallit

Malli Max teho hv* Max vääntömomentti** Vaihteisto Moottori Ohjaamo
MF 5608 85 363 DYNA-4 AGCO Power 3.3l/3 syl. EGR Essential/Panoramic
MF 5609 95 405 DYNA-4 AGCO Power 3.3l/3 syl. EGR Essential/Panoramic
MF 5610 105 413 DYNA-4 AGCO Power 3.3l/3 syl. EGR Essential/Panoramic

*@ 2,000 r/min
**@ 1600 r/min

MF 5600, esite

Moottori

3-sylinterinen, yhteispaineruiskutuksella varustettu turbomoottori on uutuus keskikokoluokkaan kuuluvissa traktoreissa. Massey Fergusonin tuotekehitystiimi tekee hyvin tiivistä yhteistyötä suomalaisen AGCO POWER -moottoritehtaan kanssa. Yhdessä on saatu aikaan keskikokoisten traktoreiden moottoreiden “kultakimpale”, jonka voimin Massey Fergusonit eri puolilla maailmaa muokkaavat maata ja korjaavat rehua karjalle. AGCO POWER -moottorit tunnetaan luotettavuudestaan ja pitkästä kestoiästään.

Vaihteisto

MF 5600 -mallin on varustettu Dyna-4 -vaihteistolla, joka vuosien saatossa se on osoittautunut kestäväksi ja luotettavaksi. 16 / 16 -nopeuksinen Dyna-4 -suunnanvaihdinvaihteisto ihastuttaa selkeällä toiminnallaan ja vaivattomalla hallinnallaan. Aluevaihteita ja pikavaihteita voidaan hallita kytkintä polkematta sekä T:n muotoisella vaihdevivulla, että suunnanvaihtimen Power Control -vivulla. Lisävarusteena on saatavana mekaaninen joystick, jossa on myös voimansiirron vaihteiden hallintapainikkeet.

Ohjaamo

Mielestämme perustasoisenkin traktorin kuljettaja ansaitsee mukavan työympäristön. Sen vuoksi MF 5600:n suunnittelijat ovat paneutuneet asiaan varsin perusteellisesti. Ohjaamo on tilava ja sisäilme on miellyttävän valoisa. Ohjaamon sisustusmateriaalit ovat laadukkaat. Suuresta tuulilasista avautuu esteetön näkyvyys ajoalueelle, kiitos voimakkaasti alaspäin viettävän konepeiton. Työkoneen valvontaa helpottavat kaarevat takasivuikkunat. Rakennuksiin sisälle ajamista helpottaa mahdollisuus valita kahden ohjaamomallin, normaalin tai matalan, sekä perus-, Slimline- ja Visio -kattomallin välillä.

Essential

Essential on MF 5600:n perusvarustustaso. Kuljettajan oikealle puolelle sijoitettuna hallintalaitteet tarjoavat luontevan ja vaivattoman käyttötuntuman traktorin hallintaan kaikissa työtilanteissa ja kaikilla työlaitteilla. Käyttökytkimien ja vipujen sijoittelu on selkeä ja looginen. Ikkunapilariin on sijoitettu harvemmin tarvittavien toimintojen käyttökytkimet sekä virtalukko.

Panoramic

MF 5600 -traktorin Panoramic -ohjaamon oikea seinä koostuu yhdestä jättikokoisesta ikkunasta. Se tarjoaa esteettömän näkymän traktorin sivulla olevaan työkoneeseen. Ikkunan materiaali on erikoiskarkaistu polykarbonaatti. Karkaisun ansiosta se kestää työkoneesta mahdollisesti lentävien esineiden aiheuttamat iskut. Suuren lasinpyyhkimen ansiosta näkyvyys työalueelle on hyvä myös vaativalla kelillä. Ohjaamo voidaan varustaa asetusten mukaisilla huomio- ja varoituslaitteilla.

Kuormaajakäyttö

MF 5600 -traktori ja MF -etukuormain muodostavat aikaansaavan ja tehokkaan työparin. Traktori on äärettömän ketterä, hydrauliikka vastaa ripeästi joystickin liikkeisiin ja viiston konepeiton vuoksi näkyvyys etualueelle on esteetön. Kattoikkuna mahdollistaa noston seurannan yläasentoon asti (lisävaruste).

Kuormainsovitteet

MF 5600 voidaan varustaa tehdasasenteisilla etukuormaimen sovitteilla. Moottorin tarkastus- ja huoltokohteisiin on esteetön pääsy.

Monitoimijoystick

Kaikkiin MF 5600 -malliston traktoreihin on valittavissa mekaaninen joystick, jonka avulla etukuormaajaa, hydrauliikkaa ja vaihteistoa voidaan käyttää helposti irrottamatta kättä ohjauspyörästä. Näin taataan toiminnan paras mahdollinen tarkkuus ja turvallisuus.

Vedonvapautus

MF 5600:ssa jarrupolkimen toimintaan on yhdistetty myös ajovoimansiirron kytkimen hallinta. Jarrun painallus vapauttaa samanaikaisesti myös ajovoimansiirron, jolloin kuljettaja hallitsee koko ajotapahtumaa yhdellä polkimella.

Etunostolaite

Etunostolaite ja etuvoimanotto ovat lisävarusteita, jotka laajentavat traktorin käyttömahdollisuuksia ja parantavat työsaavutusta merkittävästi. Hydraulisylinterit on sijoitettu äärimmäisen lähelle traktorin keulaa. Vetovarret yläasentoon käännettynä etunostolaite pidentää mittoja vain hieman. Nostokyky 2 500 kg.

Nostolaite

Nostolaite on mitoitettu nimenomaan tämän kokoluokan traktorin mukaan. Nostokyky on jopa 4 300 kiloa vetovarsien päissä. Suurien ja painavien työkoneiden käsittely sujuu tehokkaasti ja ongelmitta. Molemmat nostovarret ovat säädettävät. Tukevatekoiset sivurajoittimet voidaan säätää eri työkoneiden asetuksien edellyttämällä tavalla.

Hydrauliikka ja voimanulosotto

Perusvarustustason koneessa avoimen hydraulijärjestelmän pumppu tuottaa 58 l/min virtaaman. Uutuus – 100 l/min yhdistetty tuotto napin painalluksella kahden hydraulipumpun tuotto voidaan yhdistää, jolloin nostoihin saadaan lisää ripeyttä ja voimaa.
Voimanoton voimansiirtolinja on yksinkertainen, teho välittyy täysmittaisena voimanottoakselille. Keltaiset hallintapainikkeet on sijoitettu oikean puoleiseen sivukonsoliin. Kierrosluvun 540 / 540E -valintapainikkeet ovat oikeassa ikkunapilarissa.

ELC -sähköinen hallinta

Massey Fergusonin nostolaite edustaa alan uusinta teknologiaa. Sähkötoimiset hallintapainikkeet ja potentiometrit välittävät säätökomennot silmänräpäyksessä ja tarkkatoimisesti. Nostolaitteen varaan kiinnitetyt työkoneet pysyvät tarkasti säädetyllä korkeudella.

Herkkätoiminen painonsiirto säätelee työkonetta vetovastuksen mukaan. Nostolaitteen heilahduksen vaimennus vähentää traktorin ja työkoneiden kuormittumista kuljetusajossa. Työkorkeuden säätöpyörän vieressä on kaarevaksi, kämmenen muotoon muotoiltu pinta. Säätöpyörä osuu peukalon kohdalle.

Nostolaitteen käyttökytkin ja käsikaasu puolestaan ovat sormien ulottuvilla – ergonomiaa parhaimmillaan! Nostolaitteen asetusten kolme sähkötoimista potentiometriä on sijoitettu oikeanpuoleiseen ikkunapilariin.