Asiakastarina: Bergmann TSW -tarkkuuslevitin – koneurakoinnin uuttera työkone

06.03.2023

Keväinen helmikuu antaa parastaan, kun sää on painunut pienelle pakkaselle ja lumipeite on saapunut mustan tammikuun jälkeen. PJM Service Oy:n yrittäjä Pyry Mäkelä on työntouhussa vastatessaan traktorin ohjaamosta, auraustöiden lomasta. Yrityksen muut koneet ovat myös talvikunnossapitotöissä. PJM Service Oy:llä ajotunteja kertyy tasaisesti ympäri vuoden, sillä auraustöiden lisäksi yritys tarjoaa kesäkaudella mm. levitys- ja rehukoneurakointia. Yritystoiminnan Pyry Mäkelä on aloittanut 2017 toiminimenä ja siitä on lähdetty kasvamaan nykyiseen osakeyhtiö muotoon. Viime vuodet ovat olleet yrityksessä työntäyteisiä niin Pyry Mäkelälle itselleen kuin hänen työntekijöilleen.

Kalustoa PJM Service Oy:ltä löytyy moneen tarpeeseen, traktoreista pyörökuormaajiin, aurauskalustosta levitysvaunuihin. Suurin levitysvaunu saatiin ”perheeseen” viime vuoden keväällä 2022, kun Saksasta saapui Bergmann TSW A 21 Variosix -täsmälevitin, joka vastaa ominaisuuksiltaan 7340 W -vaunua. Pyry Mäkelä kertoo, että Bergmann on hänelle hyvinkin tuttu merkki, sillä hänen isänsä työskenteli myös Bergmannin vaunujen parissa. Pyry Mäkelän yrityksellä oli jo ennestään kaksi vaunua, malleiltaan TSW 6240 S ja TSW 5210 S. ”Tuntui luontevalta, että kun uuden vaunun hankinta tuli ajankohtaiseksi, olisi kolmas vaunu myös Bergmann”, Pyry kertoo. ”Etenkin Bergmannin tekniikka on muihin vaunuihin verrattuna huippuluokkaa sekä myös toiminnot ovat lujia ja luotettavia”.

”Kaikkien herkkujen” levitysvaunu nopeuttaa työskentelyä

Uusi vaunu räätälöitiin yhteistyössä Turun Konekeskuksen ja tehtaan kanssa, lisävarusteet katsottiin juuri Mäkelän yritystoiminnan tarpeisiin sopiviksi. ”Tässä uudessa vaunussa on niin sanotusti ”kaikki herkut”, jonka avulla kuivalannan levityksen lisäksi saadaan levitettyä monipuolisesti hienompiakin jakeita”, Pyry toteaa. Erityisesti hän nostaa esiin vaunun hydraulisen alustan, kolmannen murskaintelan sekä vaa’allisen määränsäätöautomatiikan, jotka ovat osoittautuneet vaunun ensimmäisellä kaudella erityisen toimiviksi ominaisuuksiksi. ”Viime kesänä vaunulla ajettiin noin 30 000 kuutiota erilaisia jakeita ympäri Suomen”, Pyry summaa vaunun ensimmäistä kautta. Kokoa vaunulla on ja kyytiin mahtuu ainesta lisälaitojen myötä 30 kuutiota.

Vaunun ensimmäisellä kaudella ajotunteja kertyi reilusti, mutta vaunu toimi hyvin koko kesän. ”Kun valitsee vaunun samasta sarjasta kuin aikaisemmat, on varaosien ja muiden kulutusosien hankinta paljon helpompaa”, Pyry toteaa. Uudessa vaunussa ei ole ongelmia esiintynyt ja aiemminkin hankittuihin vaunuihin olen tyytyväinen. ”Kulutusosia on vaihdettava, mutta se kuuluukin asiaan”, Pyry kertoo.

Myös koneiden käyttöön on pyytäessä saanut apua ja tuotetuki toimii hyvin. ”Tuotepäällikkö Juho Luopa on toiminut tukena, hänet tavoittaa hyvin puhelimitse, jos on kysyttävää. Lisäksi syksyn levityssesongin aikaan hän saapui Pohjanmaalle Bergmannin tehtaanedustajan kanssa opastamaan vaunun käytössä, jolloin pääsin enemmän itsekin oppimaan lisää vaunusta ja sen toiminnoista”, kommentoi Pyry Turun Konekeskuksen toimintaa niin tuotteen opastuksen, kuin myös jälkimarkkinoinnin osalta. ”Vara- ja kulutusosia on aina ollut saatavilla ja yhteistyö Turun konekeskuksen kanssa on hyvin toimivaa”, Pyry summaa.

Lue lisää Bergmann-täsmälevitinvaunuista

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä! 

Tutustu myös näihin