Asiakastarina: Ketterä työpari omenapuiden väliin

25.02.2022

Paimiossa, Pakurlan tilaa isännöi Matias Lampinen. Päätuotantosuuntana on omenapuiden kasvatus. Ahtaisiin puidenväleihin työkaluksi on valikoitunut Schäffer 2630. Kone sopii erinomaisen hyvin omenapuiden lomaan pienen raideleveytensä, sekä ketterän ohjautuvuuden ja liikkuvuuden ansiosta.

Pääasiallinen tehtävä tällä koneella on kuljettaa omenoiden poimintalaatikoita puurivien väleistä peräkärryn kyytiin, josta ne viedään edelleen lajitteluun. Lisäksi konetta käytetään muissakin tilan kuormaustöissä, mihin normaalisti tulisi valittua etukuormaajatraktori. Schäffer on tähän helppo kulkupeli ja myös nostovoimaa löytyy pienestäkin koneesta, 700 kg lannoitesäkki nousee koneen kanssa helposti. Myös pienkuormaimen omamassa on pieni, 2100 kg, jolloin sitä on helppo liikutella esimerkiksi henkilöauton perässä lavetilla. Lisäksi kyseisen Schäffer-mallin erityisen hyväksi herkille nurmipinnoille tekee leveät renkaat. Tiukassakaan käännöksessä nurmen pinta ei rikkoonnu, jolloin säästytään nurmikon uusintakylvöiltä. 

Kyseinen kone tuli tilalle, kun siellä järjestettiin työnäytös. Näytöksessä Matias pääsi kokeilemaan kuormaajaa ja totesi, että se olisi heidän tilalleen juuri sopiva työkone. Kaupat tehtiin ja nyt Schäffer on ollut käytössä noin vuoden verran tilalla. Tunteja kuormaimeen on kertynyt noin 150, mutta Matias korostaa, että vaikka määrä onkin vähäinen, jokainen tunti on korvaamaton.

Kiinnostuitko tuotteesta? Lue lisää Schäffereistä.

Ota yhteyttä

Tutustu myös näihin