Asiakastarina: Nopea luottokone paalaukseen - McHale Fusion 3 Plus

17.06.2022

Taustalta kuuluu kaikuna nautojen kuoro, kun puhelimeen vastaa Päivärinteen tilan isäntä Antti Suutari laitumen laidalta aitatöiden lomasta. ”Apupoikana tässä pojanpoika Iivo, aitahommia tehdään yhdessä, kun sää sallii”, Suutari toteaa. Tulevalle sukupolvelle näytetään, kuinka tilan hommia hoidetaan. Vuodesta 1996 tilaa vaimonsa kanssa pitänyt Antti omistaa maatilan Vesilahdella ja tila tunnetaan nimellä Päivärinteen tila. Kyseinen tila on ollut luomulla muutaman vuoden ajan ja Päivärinteen tilalla laitumilla märehtii vaihtelevasti noin 80–100 lehmää. ”Mustia Angus-nautoja pääasiassa, mutta myös muutama ruskea on joukkoon tullut”, tilan isäntä toteaa. Maatila toiminnan lisäksi Suutari tekee lähinnä paalausurakointia muutamalle asiakkaalle.

Työpariksi vuonna 2020 pellolle valikoitui McHale Fusion 3 Plus -mallin paalain. Tämä paalain on kesään 2022 mennessä palvellut 12 500 paalin verran, joten todellista työtä on takana useamman tunnin ajan. ”Viime vuonna olin eräällä noin 25–30 hehtaarin kokoisella lohkolla, jossa sain tehtyä 59 paalia tunnissa. Se tekee siis noin minuutin per paali. Mielestäni se on hyvä tahti”, Suutari kertoo. ”Valmista tulee, käärijä toimii ajatustakin nopeammin!”, hän naurahtaa päälle. Tämä ”rasvattu salama” -paalain tuli Suutarille tutun konemyyjän, Aki Vällärin kautta. Kaupat tehtiin ja kone tuli suoraan sesongille. Aikaisemmat paalaimet ovat olleet ihan ok, mutta nykyinen ylittänyt odotuksia nopeutensa lisäksi myös toimintavarmuudellaan.

Työt eivät ole keskeytyneet eikä suurempia ongelmia koneen toiminnassa ole ollut. ”Viime kesänä urakoimme noin 7000 paalia. Siitä 1300–1400 paalia on omaan käyttöön ja loput urakointina ulkopuolisille tahoille”, Suutari kertoo. Paalain on ollut yksinkertainen ja helppo käyttää. ”Aikaisemmissa paalaimissa on ollut antureita ja muita, jotka eivät ole kunnolla pelanneet. Tämä kone on ollut yksinkertainen, ilman ylimäärisiä antureita ja muita. Se on vain hyvä asia”, Suutari summaa.

Jälkimarkkinointi pelaa hyvin: sitä ei ole tarvittu ollenkaan. Tietenkin pieniä huoltoja ja varaosia on välillä joutunut vaihtamaan. Turun Konekeskuksen kanssa yhteistyö on sujunut hyvin. Päivärinteen isäntä kuitenkin kertoo, että aina ennen pellolle menoa hän huoltaa koneet kuntoon ja varsinkin ennen sesonkia. Rasvaukset ja muut vastaavat hoidetaan, jotta kone pysyy myös käyttökuntoisena. Tulevaan kauteen onkin jo ajatukset kääntyneet. Naudat on saatu laitumille, aita on tullut kuntoon ja päivä jatkuu muihin maatilan askareisiin pienen apurin kera.

Kiinnostuitko tuotteesta? Lue lisää McHale-paalaimista.

Ota yhteyttä

Tutustu myös näihin