Asiakastarina: Toistakymmentä vuotta Turun Konekeskuksen asiakkaana

19.09.2023

Turun Konekeskuksen historia ulottuu 25 vuoden taakse ja monet asiakkaistamme ovat olleet matkassamme mukana jo vuosia. Yksi heistä on Mika Tapani Tarvasjoelta.

Mika pitää Tarvasjoella sukunsa perhetilaa jo kymmenentenä isäntänä. ”Paltan tilan historia ulottuu vuoteen 1727 asti”, hän kertoo tilansa historiasta. Vuonna 1994 hän otti pääasiallisen vastuun tilanpidosta ja siitä on jatkettu. Aikaisemmin on ollut myös lypsykarjaa, mutta vuoden 2000 jälkeen on jatkettu vain viljelyn parissa, 70 hehtaarin peltoalalla.

Tilan historia ulottuu pitkälle, aivan niin pitkälle ei ulotu yhteinen historia Turun Konekeskuksen kanssa. ”Vesamon Askon tunnen näin pienestä asti, kun heinäpellolla on yhdessä oltu”, Mika kertoo ja näyttää kädellään noin metrin verran matkaa maanpinnalta. Turun Konekeskuksen juuret ulottuvat juuri Tarvasjoelle, vain viiden kilometrin päähän Mikan kotitilalta. ”Yhdessä olemme kasvaneet ja Askon kanssa edelleen tehdään yhteistyötä maatalouden puolesta”, tilan isäntä kertoo. Asko toimii Turussa myymäläpäällikkönä ja vastaa työkaluista, tarvikkeista ja pienkoneista Turun Konekeskuksessa. Mika onkin seurannut Turun Konekeskuksen kasvua, aina Tarvasjoelta alkaen nykyiseen mittaan. ”Pasi Vesamolle on kyllä hattua nostettava, pienestä on lähdetty ja hurjaa vauhtia kasvettu. Hienoa se on, alkaa olemaan tuo Turun Konekeskus niin sanotusti ”piikki lihassa” myös isommille konekaupoille”, Mika naurahtaa.

Koneita tilan töihin ja varaosia tilanteen sattuessa

”Ensimmäinen kone aikanaan Turun Konekeskukselta oli tuo Ferrin ZMTE 2000 -piennarmurskain. Edelleen toimii ja tilanteen sattuessa varaosat saanut”, Mika kertoo. ”Itseasiassa on niin, että oli kone mikä tahansa, varaosat on aina saanut Turun Konekeskukselta”, hän jatkaa. Osa tilan koneista on sellaisia, mitä tuotemerkkejä ei Turun Konekeskuksen valikoimassa ole, on aina saatu varaosat koneeseen kuin koneeseen. ”Aina saa hyllystä, hyvin harvoin joutuu mitään tilaamaan”, Mika sanoo. Varaosien lisäksi hän asioi säännöllisesti myös myymälän puolella ostoksilla, kun kaikki tarvittava on saman katon alla. Yksi ostoksista on punainen Kontion sähköskootteri. ”Yksi kuivureistani on tuossa kilometrin päässä. Tällä matka taittuu mukavan nopeaa!” Mika naurahtaa. Lisäksi Mika on Turun Konekeskuksen myymälän kanta-asiakas, jolloin hän saa vaihtuvia kanta-asiakastarjouksia.

Syysviljojen kylvöön valmistaudutaan Massey Ferguson 5711 -traktorin kanssa. Kone tuli taloon vuonna 2020 ja toiminut pienen ryppyilyn jälkeen hyvin. Myös perässä tuleva kylvökone on ostettu aikanaan Turun Konekeskukselta. Edelleen varaosat saadaan koneeseen Turun Konekeskukselta. Lisäksi yksi tilan koneista on Unia Ares -lautasmuokkain. Tämä merkki onkin yksi ensimmäisiä, mitä Turun Konekeskuksen valikoimaan tuli. ”Kaikki koneet, jotka olen ostanut Turun Konekeskukselta, ovat toimineet moitteettomasti. Tai jos jotain on tullut, on ne nopeasti hoidettu ja on oltava kyllä tyytyväinen koneisiin”, Mika summaa koneiden historiaa. Nytkin koneet ovat valmiina lähtöön, kohden viljapeltoja ja syystöitä.

Tutustu myös näihin