Asiakastarina: Vetelissä vaihdettiin paalain McHale Fusion 3 plus -malliin

25.02.2022

Vetelissä kolmannessa sukupolvessa maatilaa pitää Ville Saarela veljensä Juhon kanssa. Tilaa he ovat yhdessä vetäneet vuodesta 2019, päätuotantosuuntana maidontuotanto. Heillä on kahden robotin lypsynavetta ja yhteensä tilalla on noin 400 nautaa. Tämän lisäksi tilalla on 370 hehtaaria peltoa omassa viljelyssä. Tästä hehtaarimäärästä noin puolet on nurmella ja puolet viljalla, joilla pääasiassa viljellään ohraa ja vehnää.

Syksyllä 2019 ajankohtaiseksi tilalla tuli vanhan paalaimen vaihto uuteen. Ville kertoo, että he olivat ajatelleet, että olisi aika kokeilla jotain muuta merkkiä, kun tilalla oli jo aikaisemmin ollut vain saman merkin paalaimia käytössä. Tarkkojen taustatöiden ja pohdintojen jälkeen, valinnassa kallistuttiin McHale Fusion 3 Plus -paalaimeen. Kyseisen koneen valintaan vaikuttivat tuttujen kautta saadut kehut koneesta, sen toimintavarmuudesta ja siitä, ettei paalaimen käytön aikana ole suurempia ongelmia ilmaantunut. Puskaradion lisäksi tietoa ja käyttökokemuksia etsittiin internetistä ja sosiaalisesta mediasta. Tilalla järjestettiin myös työnäytös, jonka Turun Konekeskuksen myyjä Toni Mård tuli pitämään koneen toiminnasta. Näiden tekijöiden summana tilalla päädyttiin kyseiseen Fusion 3 Plus -mallin paalaimeen.

Toimintavarma kone ja vähemmän polttoainetta

Nyt paalain on ollut käytössä tilalla toisen paalaimen rinnalla kahden kauden ajan. Paalain on käytössä osoittautunut ketteräksi koneeksi, joka tulee kevyesti traktorin perässä. Fusion 3 Plus vaatii hieman vähemmän tehoja traktorilta kuin aikaisemmat paalaimet ja tämä on positiivinen ominaisuus. Polttoaineen kulutuksessa on voinut huomata, että McHalen paalaimen käyttö vie vähemmän polttoainetta kuin tilalla tähän mennessä olleiden paalainten käyttö. Tämän lisäksi Ville mainitsee, että paalain on heidänkin käytössään osoittautunut toimintavarmaksi.

Pienten vikojen sattuessa on koneeseen saatu helposti huoltoa ja apuja. Varaosia koneelle löytyy nopeasti ja ne on helppo vaihtaa itse. Tuki Turun Konekeskukselta vikatilanteissa on Villen kertoman mukaan ollut nopeaa ja toimivaa, eikä näin ollen suuria keskeytyksiä työlle ole sattunut. Tämä on erityisen tärkeää, kun paalausta on suoritettaan usealla pellolla, lyhyen aikajakson sisällä.

Ville mainitsee loppuun, että Turun Konekeskuksen kanssa veljeksillä on pitkä historia. He ovat olleet asiakkaana jo vuodesta 1999, jolloin tilalle ostettiin Sekon apevaunu. Vuosien aikana tilalle on hankittu Turun Konekeskukselta myös mm. Schäfferin kuormaaja, Tancon paalileikkuri ja kun apevaunun päivittämisen aika on tullut, on sekin aina hankittu Turun Konekeskukselta.

Kiinnostuitko tuotteesta? Lue lisää McHale-paalaimista.

Ota yhteyttä

Tutustu myös näihin