Blogi: Unian ja Turun Konekeskuksen yhteinen historia

26.04.2023

Tuotepäällikkö Juho Luopa kuvattuna Unia-työkoneen edessä

Turun Konekeskus Oy täyttää syksyllä 25 vuotta ja yksi yrityksen alkutaipaleeseen liittyvistä merkittävistä tuotemerkeistä on Unia ja etenkin sen Ares-lautasmuokkaimet. Ares on lautasäkeiden mallimerkintä Unialla ja Ares on ollut yksi myydyimpiä lautasmuokkaimia Suomen markkinoilla. Areksesta tuli nopeasti erittäin suosittu käyttäjien keskuudessa ja niitä myytiin jälleenmyyjien kautta kattavasti koko Suomeen. Käyttökokemuksia Ares-lautasmuokkaimista löytyy siis runsaasti, esimerkiksi asiakastarina Ilmajoella maatilaa pitävän Juha Mäenpää on ollut tyytyväinen omaan Ares-muokkaimeensa. Lue lisää Juha Mäenpään kokemuksista.

Vanhan mallin Unia Ares verrattuna uuden mallin Unia Ares -lautasmuokkaimeen

Vuosien saatossa Ares lautasmuokkaimiin on tullut pienempiä ja hieman isompiakin muutoksia. Suurimpana muutoksena on ollut mm. kestovoidellut lautasten navat sekä Ares L kiekkokoon kasvaminen 460 mm:stä 510 mm:iin joka on jo hyvin lähellä XL sarjan 560 mm lautaskokoa. Myös lautasrivien välinen etäisyys on kasvanut ajan saatossa tehden koneesta avaramman ja mahdollistaen myös kovemmalla ajonopeudella muokkauksen.

Unian tuotevalikoima on todella laaja ja se on yksi johtavista maatalouskonevalmistajista Puolassa, valmistaen koneita yhteensä neljässä eri tehtaassa: Grudziaz, Slupsk, Brzeg ja Katy Wroclawskie. Jokainen tehtaista on erikoistunut omiin tuotesegmentteihinsä ja Grudziaz on näistä se, josta maanmuokkauskoneet kuten Arekset tulevat.

Unia tuottaa vuosittain lähes 25 000 maatalouskonetta kuuteenkymmeneen eri maahan. Vientiin tästä tuotantomäärästä lähtee n. 10 000 konetta. Tehtaat käyttävät vuosittain 100 000 tonnia terästä ja työllistävät lähes 1000 henkilöä. Tuotevalikoima käsittää yli 700 eri tuotetta, konetta, varustetta jne. maanmuokkaukseen, kylvöön, kasvinsuojeluun, perunanviljelyyn, perävaunuihin sekä sadonkorjuuseen.

Unian FP-piensiemenkylvökone asennettuna työkoneen päälle

Nykyisin Unia tuottaa uusia konemalleja markkinoille asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, joista viimeisimpinä esimerkkeinä Fenix G nurmen paikkauskylvökone sekä FP-sarjan pneumaattiset piensiemenkylvökoneet.

Kysy rohkeasti lisää Unian monipuolisista tuotteista alueesi konemyyjältä!

Kevätterveisin,

tuotepäällikkö Juho Luopa

Lue lisää Unia-muokkauskoneista

Ota yhteyttä!

Tutustu myös näihin