Asiakastarina: Massey Ferguson - 4709 - Golfkentän monipuolinen urakkakone

06.03.2023

Kankaisten golfin pihamaa Maskussa on hiljainen ja parkkipaikalla ei autoja näy. Ainoa valo paistaa toimiston ikkunasta sekä pian huoltohallin kyljestä avautuvasta ovesta. Paikalla kentällä on ainoastaan huoltomies Ari Fagerström, huoltohallissa on täysi työ käynnissä jo aamu kahdeksan aikaan. Arin vastuulla on huolehtia golfkentän koneiden toimivuudesta. Yksi näistä koneista on pihalla, katoksen alla töitä odotteleva puhtaan punainen Massey Ferguson 4709 -traktori.

Vuonna 2019 kevättalvella huomattiin, että golfkentällä tapahtuviin huoltotöihin oli tarpeellista saada hieman isompi ja hevosvoimiltaan tehokkaampi työkone. Arin tehtäväksi tuli selvittää sopiva kone. ”Pyysin tarjouksia monelta eri merkiltä. Halusin traktorin, joka on tunnettu merkki ja vahva brändi. Ja lisäksi huolto- ja varaosapalveluiden on oltava toimivat”, Ari kertoo traktorin valinnan perusteita. Massey Ferguson täytti nämä ehdot.

”Meillä on paljon kiinteistönhoitoa tehtäväksi tässä kentän ympäristössä, esimerkiksi lumenlinkoista ja aurausta. Aikaisempi, pienempi traktorin ei näihin tehtäviin pystynyt. Tarvittiin siis raskaamman sarjan kiinteistökone, johon tämä MF 4709 -malli sopi ominaisuuksiltaan”, huoltomies Ari perustelee koneen valintaa ja hankintaa. ”Lisäksi meillä on tietenkin kentän sisällä olevaa maansiirtoa sekä muuta työtä, jossa tarvitsee hieman raskaampaa konetta”, hän kertoo. Kenttä on hyvin laaja ja työt voivat olla kaukanakin. Onneksi traktorin kanssa pääsee ketterästi paikalle teitä pitkin, vaikka Ari kertoo koneen olevan niin sanotusti maksimi, mitä kentälle voidaan harkita.

Jälkimarkkinointi käytön ja toiminnan tukena

Traktori on hyvin pidetty ja työtunteja tulee vuodessa noin 150 h. ”Kone on toiminut, pienten alkukankeuksien jälkeen, oikein hyvin. Alkuun oli hieman ongelmia koneen toiminnassa, kytkimessä oli hieman häikkää, joka tietenkin haittasi hieman töiden tekemistä. Ongelma kuitenkin saatiin selvitettyä Turun Konekeskuksen jälkimarkkinoinnin ja takuupuolen kanssa. Kyseinen remontti meni kokonaan koneen takuuseen”, Ari kertoo rypyistä rakkaudessa koneen käytön kanssa.

Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut mielipiteeseen siitä, kuinka hyvin Massey Ferguson on tämän palvellut kentän kiinteistöhuoltotöissä. ”Kone käytetään korjattavana aina merkkihuollossa ja käytämme aina alkuperäisiä varaosia. Yleensä huollan kentän koneet itse, mutta kun saatavilla tässä on Massey Fergusonin merkkihuolto, Konehuolto Leino Oy, hyödynnän heidän palveluaan. Lisäksi varaosat saa nopeasti Turun Konekeskukselta soittamalla, jos jotain pitää itse hoitaa nopeasti”, Ari kertoo.

Ari vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä koneen toimintaan siitä huolimatta, että alkuun kankeuksia oli. Jälkimarkkinoinnin hoiduttua hyvin koneen suhteen, on käyttöä voinut jatkaa hyvillä mielin.

Lue lisää MF-traktoreista

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä! 

Tutustu myös näihin