Asiakastarina: MF RK 802 EC - Toimiva karhotin ilman säätöä

27.09.2022

MF RK 802 EC on ollut Setälä-Eerolan tilalla käytössä nyt kolmen vuoden ajan. Kun karhottimen hankinta oli ajankohtainen, tilan isäntä Jari Eerola punnitsi tarkkaan eri merkkejä ja vaihtoehtoja. Vaihtoehtoina oli sekä käytettyjä että uusia versioita. Valinta kohdistui lopulta Massey Fergusonin isäntälinjan malliin, eli EC 802 koneeseen.

”Karhotin hankittiin omaan käyttöön, korjattava säilörehunurmiala on noin 45 ha. Meillä kaikki hankinnat tarkastellaan erittäin tarkasti talousnäkökulmasta. Massikan hinnalla ei olisi välttämättä saanut jotain toista merkkiä edes käytettynä yhtä edullisesti”, kertoo tilan isäntä Jari Eerola. ”Säilörehun korjuu on karjatilan kriittisimpiä työvaiheita, ja kesken sesongin en halua alkaa korjailemaan koneita. Tämän vuoksi uusi kone tuntui luontevalta vaihtoehdolta”, hän jatkaa.

”Peruskarhotin ilman ylimääräisiä sähkösäätöjä on meille riittävä. Koneen säädöt tarkastetaan aluksi ja sitten vaan ajetaan”, isäntä summaa ” Muutaman vuoden käytön jälkeen olen edelleen tyytyväinen hankintaan, ja taidankin sillä ajella eläkeikään saakka”, Eerola päättää tyytyväisenä.

Setälä- Eerolan tila on Hämeenlinnan Tuuloksessa sijaitseva lihanautatila. Tilalla kasvatetaan välitysvasikoita ternistä- teuraaksi. Eläimiä on 180 kappaletta ja tila on mahdollisimman pitkälle rehuomavarainen.
Setälä-Eerolan tilalla on siirrytty uudistavaan viljelyyn ja tilalla tuotetaan ilmastoystävälliseen Koskenkorva Vodka Climate Action -tuotteen ohra. Tilalle myönnettiin kesäkuussa MTK Säätiön ilmastoahdistuksesta ilmastomahdollisuuksiin palkinto, jonka arvo on 10 000 euroa.

Tilasta lisää voi käydä lukemassa setala-eerola.fi tai facebook.com/setalaeerola

Kiinnostuitko tuotteesta? Lue lisää Massey Fergusonin -sivuilta!

Ota yhteyttä

Tutustu myös näihin