Asiakastarina: Tehokas peli kelistä riippumatta

25.02.2022

Parikkalassa, Itä-Suomessa maatilaa pitää Ari Sinkkonen. Maatilalla toimintaa on kasvinviljelyn parissa, mutta pääasiallisesti päivät kuluvat koneurakoinnin moninaisissa tehtävissä. Lietelannanlevitystä, säilörehuntekoa, viljan puintia ja talvisin lumitöitä. Vuodesta 2001 alkaen on Ari keskittynyt yritystoiminnassaan koneurakointiin ja nykyään apuna toimii myös hänen poikansa. Tilalla on omassa viljelyssä noin 60 hehtaaria, joilla kasvatetaan mm. öljy- ja valkuaiskasveja.


Bergmann Shuttle 470K -vaunu Arille käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Vuonna 2007 hankki Ari ensimmäisen noukinvaununsa tukemaan koneurakointia ja etenkin paalainketjussa toimimista. Ennen tätä hän ajoi paalinkäärijää. Vaunun vaihto tuli ajankohtaiseksi vuonna 2017, jolloin Turun Konekeskukselta tuli kutsu lähteä Saksaan tutustumaan Bergmannin vaunuihin. Tuolloin Suomessa ei ollut vielä ollenkaan uudenmallisia Bergmann-noukinvaunuja, sillä edellisten myynnistä oli kulunut jo 10 vuotta. Ari oli yksi kymmenestä matkaan lähteneistä urakoitsijoista. Tehtaalla hänelle esiteltiin konetta, niin tehtaan tiloissa kuin työnäytöksissä, missä näki koneen toimintaa. Tällöin hän vakuuttui koneen tekniikasta, sen toiminnasta sekä lopuksi myös tehtaan ja Turun Konekeskuksen kanssa saatiin neuvoteltua hyvä yhteistyösopimus keskenään. Bergmann Shuttle 470K -vaunu tulisi Arille käyttöön, ensimmäisenä Suomessa. Kone saapui Parikkalaan vuonna 2019 ja käyttö aloitettiin heti. Nyt vaunun kanssa onkin ajettu kolmen kauden ajan ja keskustelussa omistajan kanssa vaunu saa kiitosta.


Tehokasta noukintaa

Ari kertoo, että erityisesti hän pitää vaunussa siitä, ettei se hyydy märänkään rehun tullessa koneistoon. Vaunu jaksaa pyörittää läpi minkä laatuista heinää tahansa, kun aikaisempien vaunujen käytössä oli ongelmaa. Koska rehuntekoaika on kohtuullisen lyhyt, on vaunun oltava toimintavarma käytössä ja tekniset viat eivät saa keskeyttää. Tätä ongelmaa ei Bergmannin kanssa ole ollut, vaan vaunu on jaksanut tehdä työnsä hyvin, Ari kiittelee. Lisäksi vaunu vie vähemmän tehoa itse noukinnassa, kuin aikaisempi vaunu, joka näkyy esimerkiksi pellolla kuluvan polttoaineen määrässä.

Mitään teknisiä murheita ei vaunu ole Arille tuonut, ei vaunun tullessa eikä sen käytön aikana. Päivitysosia vaihdattaessa on kaikki sujunut hyvin ja Ari kertoo jälkimarkkinoinnin työntekijöiden olevan osaavaa porukkaa, joka hoitaa hommansa hyvin, niin Turun Konekeskuksella kuin Bergmannin tehtaalla. Ari kertoo, että vaunu on toiminut juuri niin kuin hänelle on se suunniteltu ja myyty, kun vaunun neljäs kausi on jo aivan ovella.

Kiinnostuitko tuotteesta? Lue lisää Bergmann-noukinvaunusta.

Ota yhteyttä

Tutustu myös näihin