Blogi: Schäffer-kuormaimet - ennen ja nyt

01.06.2022

Tuotepäällikkö Juho Luopa kuvattuna Schäffer 3650 T -kuormaajan kyydissä Turun Konekeskuksen Turun myymälän edessä

Turun Konekeskus Oy on toiminut saksalaisten Schäffer-kuormainten maahantuojana jo yli 20 vuotta. Tänä aikana koneet ovat kehittyneet ensin maltillisesti, mutta viimeisten vuosien aikana todella nopeasti ja isosti johtuen mm. kiristyneistä päästönormeista. Kun esimerkiksi StageV-luokka tuotiin valmistajien keskuuteen, oli Schäffer yksi ensimmäisistä kuormainten osalta, joka alkoi uudistaa mallistoaan täyttämään tämän päästöluokan. Tämä asetti isoja haasteita niin komponenttien sijoittelussa konepeiton alla, kuin moottoreiden valinnoissa erityisesti pienimmissä pienkuormaimissa. Haasteet on kuitenkin voitettu ja tällä hetkellä mallistosta löytyy laaja valikoima koneita maatiloille, kiinteistöhuoltoon, rakennustyömaille jne. Schäffer on aina pyrkinyt valmistamaan laadukkaita ja helppokäyttöisiä koneita, joita ensikertaakin ajavan on helppo ja selkeä ohjata. Tämä sama ideologia näkyy vahvasti myös nykyisessä mallistossa ja koneiden hallintalaitteissa.

Suosituimpia ja samalla myydyimpiä pienkuormainmalleja menneinä vuosina ovat olleet esimerkiksi 217, 222 S sekä hieman uudempi 2034 joiden tilalle nykymallistossa asettuvat mallit 2024, 2028 ja 2630. Pienimmistä malleista löytyy nykyään voimanlähteenä 25 hevosvoimainen kolmisylinterinen diesel Kubota, joka aiemmissa malleissa oli 30-33 hevosvoimaisena nelisylinterisenä Kubotana. Vaikka moottorin koko ja tehot ovat muuttuneet pienemmiksi, ei hydrauliikkaan tai pyörille tuleva voima ole kuitenkaan alentunut vaan päinvastoin. Nykyisissä pienkuormaimissa on mallista 2630 alkaen sähköisesti ohjattu hydrauliikka, jolloin vääntöä on aina saatavilla maksimimäärä joka tilanteeseen. Muutoksia on tullut myös isompiin koneisiin, mutta niissä päivitykset eivät ole olleet niin suuria, vaikkakin esimerkiksi SCR (urearuiskutus), DPF (hiukkassuodatin) ja DOC (hapettava katalysaattori) löytyvät nykyään jo lähes jokaisesta koneesta, jonka moottoriteho ylittää 38 hevosvoimaa. Malliston suurimpana koneena on 9660T-2 jota on saatavilla jopa 204 hevosvoimaisella Deutz-moottorilla.

Tällä hetkellä pyrimme siihen, että varastostamme löytyy aina niin pienkuormaimia kuin isompiakin teleskooppisia kuormaimia, joita voimme antaa koekäyttöön erilaisiin tarpeisiin. Kuluneen vuoden aikana myydyimpiä malleja ovat olleet 2028 SLT, 2630, 3650 T, 4670 T, 8620 T ja 9660 T. Kuormaajat ovat pääosin päätyneet töihin eri kokoisille maatiloille, isoista lihatiloista pienempiin lypsykarjatiloihin. Esimerkiksi isomman sarjan 8620 T-kuormaaja on töissä maatilalla, mutta koneella tehdään myös kiinteistöhuollon tehtäviä. Pienemmän pään kuormaajat ovat ketteriä työpareja karjatiloille, joissa niitä käytetään esimerkiksi kuivikkeen jaossa. Muitakin malleja on varastossamme ollut ja myyty, esimerkiksi keltaiselta linjalta löytyvät 2445 S sekä 6680 Z. Keltaisen linjan koneita olemme myyneet etenkin kiinteistöpuolen käyttöön, yksi sellainen löytyy Auran Kuljetuspalvelulta. Keltainen 5470 Z on ollut käytössä kiinteistöjen pihojen ja teiden puhdistuksessa. Keltaisen linjan Schäffer koneet on suunniteltu erityisesti kiinteistöurakointiin. Koneissa on punaisiin verrattuna hieman kattavampi vakiovarustelu, kuten lisävarustelukin. Merkittävin ero punaisiin verrattuna on puomin nivelpiste, joka on huomattavasti matalammalla. Tämä parantaa oleellisesti näkymää hytistä työlaitteille.

Keltainen, kiinteistölinjan Schäffer 5470 Z

Koneiden vuokraus on tapauskohtaisesti myös mahdollista sopia koneesta, joka löytyy heti varastostamme. Lisäksi panostamme jatkuvasti koneiden huoltoon ja koulutuksiin sekä varaosiin. Ole siis rohkeasti yhteydessä konemyyntiimme ja sovi kokeilu Schäffer-kuormaimesta!

Oma historiani Turun Konekeskuksella on alkanut melkein 10 vuotta sitten, kun tulin ensimmäisen kerran harjoittelujaksolle Turun Konekeskukseen kesällä 2013. Tämän jälkeen olen kulkenut läpi eri työtehtävien kautta tuotepäälliköksi, jossa aloitin tammikuussa 2019. Lähtöisin olen Etelä-Pohjanmaalta Teuvalta, jossa toimii edelleen vanhempieni lypsykarjatila. Tämä tausta auttaa monessa työtehtävässä ja asiakaspinnassa, kun tuntee myös kulloinkin vallitsevat tilanteet karjanpidossa. Tuotepäällikkönä Schäfferin lisäksi toimin mm. McHalen, Bergmannin ja Unian parissa.

Suostittelen lukemaan lisää asiakkaiden käyttökokemuksista Schäffer-kuormainten parissa!

Terveisin

Juho Luopa
tuotepäällikkö, Turun Konekeskus Oy

Tutustu myös näihin