Juuret suomalaisessa maassa

03.10.2022

Turun Konekeskuksen juuret ovat Tarvasjoella, jossa yhtiön perustaja Pasi Vesamo varttui sisaruksineen Vähäntalon tilalla ja myöhemmin aloitti konekaupan omakotitalonsa takkahuoneessa käytettyjen traktoreiden ja maatalouskoneiden osto- ja myyntitoiminnalla. Tarvasjoelta on myöhemmin siirrytty Turkuun ja toimipisteitä on perustettu ympäri maata, viimeisimpänä keväällä Saloon. Turun Konekeskus täyttää ensi vuonna 25 vuotta, mutta yrityksen historia ulottuu jo 30 vuoden taakse, kun Juhani Isaksson ja Hannu Mäkinen perustivat Konefarmi Oy:n Tarvasjoelle. Myöhemmin yritykset yhdistettiin ja yritykset alkoivat palvelemaan asiakkaitaan Turun Konekeskuksen nimellä. Yrityksen juuret ovat siis vahvasti suomalaisessa maassa.

Paitsi tunnustuksena yrityksemme historialle, uusi sloganimme Juuret suomalaisessa maassa voidaan nähdä myös kunnianosoituksena asiakkaillemme. Asiakkaille, jotka ovat parhaimmillaan jo useamman sukupolven voimin olleet varmistamassa kansallista ruoantuotantoa ja erityisesti viime aikoina korostunutta huoltovarmuutta Suomessa. Myös perheyrittäjyys yhdistää meidät asiakkaisiimme, sillä kuten Turun Konekeskus, suuri osa asiakkaistamme on kotimaisia perheyrityksiä.

Konekaupassa siirrytään syksyn ja Helsingin MaatalousKonemessujen myötä kohti ennakkokauppaa. Olemme mukana messuilla isolla osastolla esittelemässä konevalikoimaamme ja uutuuksia. Kotimaisen ruuantuotannon merkitys tulee korostumaan entisestään ja on tärkeää, että maatilat pystyvät tekemään oman harkintansa mukaan perusteltavissa olevat investoinnit tuotantonsa kehittämiseksi, jotta tulevien vuosien investointivelka ei kasva liian suureksi. Tämä vaatii tulevaisuuden uskon lisäksi myös järkevät tuottajahinnat, joilla investoinnit rahoitetaan.

Myös Tarvasjoella on tehty syystyöt tänäkin vuonna. Tilaa pitää nykyisin Pasin veli Asko Vesamo, joka vastaa kotitilansa lisäksi myös Turun Konekeskuksen myymälätoiminnasta Pasin vaikuttaessa aktiivisesti yrityksen hallituksessa. Olemme yksi merkittävimmistä täysin kotimaisessa omistuksessa olevista maatalouskonekaupoista. Itse tulin mukaan yrityksen toimintaan sukupolvenvaihdoksen myötä pari vuotta sitten ja toimin Turun Konekeskuksessa yrityksen toimitusjohtajana. Yhdessä yli 70 sitoutuneen työntekijämme kanssa palvelemme asiakkaitamme ammattitaidolla, kannamme vastuumme myymistämme koneista ja autamme Teitä parhaamme mukaan menestymään. Tervetuloa tapaamaan meitä Maatalous­Konemessuille Helsinkiin!

Heikki Huotari
Toimitusjohtaja

Tutustu myös näihin