Uutinen: Horsch esitteli laajan valikoiman uutuuskoneita Agritechnicassa

19.12.2023

Horsch-uutuudet Agritechnicassa 

Maailman johtavaa maatalousnäyttelyä Agritechnicaa vietettin marraskuun puolessa välissä Saksan Hannoverissa. Messuilla esiteltiin paljon uusia työkoneita maatalouteen ja näin teki myös meidän edustamamme tuotemerkki Horsch. Kattava uutuusvalikoima tarjoaa koneita aina maanmuokkauksesta kylvöön! Lisäksi Horschin uutuus Leeb Xeric 14 FS -lannoitteenlevitin palkittiin messujen aikana FARM MACHINE of the Year -palkinnolla kasvinsuojelu -kategoriassa.

Katso alta listaus kaikista uutuuskoneista!

Maanmuokkauskoneet

Fortis 9 AS -kultivaattori
Uuden sukupolven kultivaattori, joka vastaa yleiskultivaattorina maatalousalan kasvaviin vaatimuksiin. Koneen työsyvyys on 4-30 cm, 4-palkkirakenne on optimoitu maan tasoitusta varten. Koneessa on 27 cm riviväli ja kultivaattorissa on tunnettu TerraGrip-laukaisulaitteilla

Cruiser 9 XL -kultivaattori
Matalaan ja keskisyvään maanmuokkaukseen suunniteltu Cruiser XL on saatavilla nyt myös 9 metrin työleveydellä. Kone on varustettu uusilla FlexGrip-piikeillä.

Joker 12 RT -lautasmuokkain
Tämä järeä lautasmuokkain on suunniteltu erityisesti sänkimuokkaukseen. Uuden 12 RT:n myötä entinen Joker-muoto on laajentunut sisältämään lautasäkeen, jonka työleveys on nyt 12,20 m. Koneen työsyvyys on jopa 15 cm ja koneeseen on saatavilla eri lautasvaihtoehtoja.

Kylvökoneet

Avatar SL -kylvökone
Uusi Avatar SL on mallisarjan pienin ja ketterin kylvökone. Tämä kone on suunniteltu erityisen tarkkaan kylvöön eri olosuhteissa. Koneessa on 25 -30 cm riviväli ja yhdessä Partner FT -etusäiliön kanssa yhdistelmä on ketterä ja tehokas.

Pronto 7 DC -kylvölannoitin
Suosittu kylvölannoitinmallisto on parantunut entisestään. Koneeseen on saatavilla enemmän varusteluvaihtoehtoja, joka tuo enemmän vaihtoehtoja ja joustavuutta. Uusi Pronto on nyt saatavilla 7,20 metrin työleveydellä ja uudistunut runko helpoittaa koneen liikuttamista. Uutuutena koneessa on myös ParaDisc-vannas raskaille ja kivisille maille.

Sprinter 6.25 SL ja 12.25 SC -piikkikylvökone
Sprinterit ovat olleet osa Horsch-tuotevalikoimaa jo vuosikymmeniä. Vuosien kokemus piikkikylvötekniikasta on nyt toteutettu kahdessa uudessa sarjassa - Sprinter 6.25 SL ja Sprinter 12.25 SC. Koneiss on 3-palkkirakenne ja 25 cm piikkiväli. Saatavilla on 3 eri piikkivaihtoehtoa (Ultra ThinEdge 12 mm, ThinEdge 21 mm, WideEdge 110 mm)

Versa 6 SW -kylvökone
Horschin uusi Versa 6 SW on Pronto KE:n seuraava sukupolvi, joka on hyvin tunnettu. Tässä koneessa yhdistyvät myös hyväksi todistetut Pronto DC:n komponentit, kuten säiliöjärjestelmä ja uudella käyttöliittymällä. Kone on saatavilla 6 metrin työleveydellä, joko 4 000 litran yksi- tai 5000 l tuplasäiliöllä.

Maestro TX -kylvökone
Uusi Horsch Maestro TX on kompakti tarkkuuskylvötekniikan kone, 3-pistemuokkauksessa. Hydraulisesti liukuva teleskooppirunko mahdollistaa rivivälin joustavan säätämisen. Kone on saatavilla 6- tai 7 rivisenä versiona, 2,60 – 4,50 metrin työleveyksillä.

Solus SX -kylvökone
Solus SX:llä HORSCH esittelee uuden koneen tarkkuuskylvötekniikan alalla. Kone on kehitetty erityisesti yksijyväkylvöyn kapeisiin riveihin ja varmistaa tehokkaan kylvötyön 12 m työleveyden ja 15 km/h työnopeuksien ansiosta. Yksinkertainen rivileveyden muuntaminen lisää joustavuutta.

Kasvinsuojelu ja lannoitus

Leeb Xeric 14 FS -lannoitteenlevitin
BoomControl-ohjauksesta tunnettu HORSCH ottaa nyt askeleen kohti pneumaattista lannoitteenlevitintä. Levittimessä on tarkka lannoitteen levitys monien eri ominaisuuksien ansiosta, mm. automaattinen osien vaihto, muuttuva määrän säätö ja levitysmäärän säätömahdollisuus kaarteissa. Säiliön tilavuus on 14 m³ ja työleveys jopa  48 metriä.

Leeb VT -itsekulkeva kasvinsuojeluruisku
HORSCH Leeb -itsekulkevien ajoneuvojen valikoimaa laajennetaan kattamaan toinen malli: HORSCH Leeb VT, kompakti itselkulkeva ajoneuvo, jossa on säädettävä raidesäätö. Raideleveyden säädön voi tehdä 1,8–2,40 metrin välillä. Ruiskun säiliön tilavuus on 5000 l tai 6000 l, koneessa on 1,30 metrin maavara.

Cura 18 ST -rikkaäes
Cura 18 ST:llä HORSCH laajentaa äkeiden valikoimaansa toisella hinattavalla äkeellä. Cura 18 ST:n työleveys on 18,20 m, ja se on sijoitettu Cura 15 ST:n ja 24 ST:n väliin.

Leeb CT -etusäiliö
Uusi Combination Tank Leeb CT on ensisijaisesti tarkoitettu yhdistelmäksi muiden Horsch-koneiden kanssa. Etusäiliö soveltuu esim. nestelannoitukseen, peittaukseen kylvössä tai mekaaniseen rikkakasvien torjuntaan.

Lue lisää koneista Horsch:in sivulta 

Tutustu myös näihin