Uutinen: McHalen esittelemät uutuudet Agritehcnicassa

21.12.2023

McHale esitteli marraskuussa uutuuskoneita Agritechnica-messujen aikana Saksassa Hannoverissa. Kestävistä ja edistyksellisistä paalaimista tunnettu McHale esitteli kaksi uudistunutta paalainmallia sekä myös uuden ProPel-pöyhinmalliston. Listasimme tärkeimmät faktat näistä koneista!

McHale Fusion Vario Plus


McHale Fusion Vario Plus -muuttuvakammioinen yhdistelmäpaalain on viljelijöiden ja urakoitsijoiden valinta pellolle, kun tarvitaan tehokasta paalausta sekä käärintää eri kokoisille pyöröpaaleille.
McHale Fusion Vario Plus on täysin automaattinen muuttuvakammioinen paalain, joka voi sitoa paalin muovilla tai verkolla. Tämä tarjoaa optimaalisen paalin muodon sekä tiiveyden. Fusion Vario Plus tuottaa korkealaatuista rehua, tehokkaan muovisidonnan avulla.

Uusi Fusion Vario Plus on saanut nykyaikaisemman ulkomuodon, paalaimeen erityisesti suunnitellulla modernilla kaksoiskalvopaneelilla. Koneessa on parannettu noukin&sulloja, suurempi paalien tiheys sekä suurempi käärintänopeus. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös kuljettajan mukavuuteen ja samalla varmistetaan McHale -koneiden luotettavuus.

Muovisidonnan edut
McHale Fusion Vario Plus on varustettu tehokkaammalla muovisidonnalla. Tämän ominaisuuden edut ovat mm.
1. Sidontamuovi toimii käärintäkerroksena
2. Sidontamuovi tuottaa paremman muotoiset paalit
3. Sidontamuovi tuottaa laadukkaampaa säilörehua
4. Sidontamuovi helpottaa kierrätystä

ISOBUS-yhteensopivuus
Uuden Fusion Vario Plus -paalaimen suunnittelussa olivat kehityksen kärjessä mm. kuljettajan mukavuus sekä käyttäjäystävällisyys. Paalain voidaan kytkeä mihin tahansa ISOBUS-yhteensopivaan traktoriin ja käyttää sitä ohjaamossa olevan oman terminaalin kautta. Jos asiakas haluaa käyttää ISOBUS-ohjattua konetta traktorilla, joka ei ole ISOBUS-yhteensopiva, hän voi tehdä sen lisävarusteena saatavien McHale ISO-Play -ohjainten kautta.

Profi-Flo -noukin ja Adaptive Intake
Uusi Profi-Flo-noukin on suunniteltu lisäämään sadonottoa tehokkaamman materiaalivirtauksen avulla. Uusi kartiomainen syöttökanava auttaa satoa virtaamaan noukkimesta kohti sullojaroottoria ja paalikammioon, mikä maksimoi rehun läpimenon.
McHale on myös esitellyt Adaptive Intake -järjestelmän, joka on erityisesti suunniteltu mahdollistamaan syöttöalueen säätämisen automaattisesti ylös ja alas materiaalivirran muutoksien mukaan.

Uusi McHale Fusion Vario Plus on myös varustettu nopeammalla paalinsiirrolla sekä käärintänopeudella. Nämä kaksi ominaisuutta tekevät paalauksesta entistä tehokkaamman työprosessin.

Fusion Vario Plus -laitteen takaosaan on asennettu uusi ohjausnäppäimistö, jonka avulla käyttäjä voi ohjata paalaimen eri toimintoja.

McHale Fusion Vario Plus sisältää Active Density Control -toiminnon. Tämä lisää paalin tiheyttä, koska paaliin kohdistuu suurempi kuormitus paalinmuodostuksen optimaalisissa vaiheissa.
Kaikissa McHale Fusion Vario Plus -koneissa on Intelli-Chamber, joka on lisännyt kammion avautumis- ja sulkemisnopeutta tuottavuuden lisäämiseksi.

Uudet paalin muotoa avustavat ilmaisimet on asennettu Fusion Vario Plus -koneeseen. Kummassakin oven lukossa oleva punnituskenno mittaa paalikammion kuormituksen kummallakin puolella ja näyttää tarkan paalin muodon.
McHale Fusion Vario Plus on varustettu erillisillä rasva- ja öljypumpuilla. Rasvapumppu on kytketty paalinpudotuksen alaspäin suuntautuvaan liikkeeseen, kun taas öljypumppu on kytketty paalinpudottajan ylöspäin suuntautuvaan liikkeeseen. Tämä varmistaa, että rasvaa ja öljyä levitetään tasaisesti ja jatkuvasti koneen käydessä.

Lisäksi asiakkaat voivat valita seuraavista valinnaisista lisävarusteista
Koneen teknisistä tiedoista riippuen, on saatavana useita lisävarusteita, joihin kuuluvat: 1000 rpm voimansiirto, valittavissa olevat terätmäärät, NRF/verkkolatauslaite ja paalin punnitus- ja kosteusjärjestelmä. Pystyynnostaja on Suomeen tuotavissa koneissa vakiovarusteena.

McHale ProPel -pöyhin mallisto

McHale on valmistanut nurmityökoneita jo 30-vuoden ajan. Tänä aikana valikoima on laajentunut jatkuvasti ja myös kehittynyt. Tämän pohjalta McHale esittelee nyt uuden McHale ProPel -pöyhin malliston.

McHale ProPel -sarja koostuu kahdesta mallista:
- McHale ProPel M6-77, 6 roottoria, joiden työleveys on 7,7 m (25’3”)
- McHale ProPel T8-1020, 8 roottoria, joiden työleveys on 10,2 m (33’ 6”)

ProPel-pöyhimet ovat ihanteellisia koneita painavammankin kasviaineksen nostamiseen ja kuivattamiseen. Näin saadaan parasta rehua lyhyessä ajassa. Pöyhimet ovat osoittautuneet vahvoiksi ja kestäviksi koneiksi. Nämä koneet ovat erittäin tehokkaita ja luotettavia kaikissa maastoissa.

McHale ProPel M6-770 on helposti ohjailtava kone, jossa on erinomainen maanpinnanseuranta ja vakaus epätasaisessakin maastossa, mikä takaa tehokkaan pöyhinnän koko käytön ajan. McHale ProPel T8 (ei vielä Suomeen saatavilla) pöyhin on hinattava kone, joka on varustettu pitkällä vaunurungolla, joka yhdistää pöyhimen traktoriin käytön aikana ja toimii telineenä kuljetuksen aikana.

Kaikki ProPel-pöyhin malliston koneet on varustettu seuraavilla ominaisuuksilla:

Alusta
Kaikkien McHale-pöyhinten V-muotoinen keskirunko tarjoaa vahvan ja vakaan koneen käytön sekä siirron peltolohkolta toiselle. McHale ProPel T8 hinattavat koneet on varustettu hinattavalla alustalla, joka toimii kantokehyksenä kuljetuksen aikana.

Vetopiste
ProPel M6-770:n kääntyvä vetopiste yhdistää koneen alustaan, mikä varmistaa tehokkaan uudelleenkeskityksen rinteissä ja vähentää koneen ylitystä. Hinattava T8-pöyhin on kytketty traktoriin vetovarsien avulla.

Voimansiirto
Teho siirretään roottoreihin HeavyDuty voimansiirrolla sekä rasvattavilla yleisnivelillä. Nämä varmistavat suoran ja tasaisen voimansiirron kaikissa käyttöolosuhteissa.

Roottorit
Kaikissa McHale-pöyhimissä on halkaisijaltaan 1,54 m (61”) roottorit, jotka on varustettu 7 piikkivarrella, jotka kaikki tukevat kaksoiskoukulla olevaa piikkiä puhtaan, tasaisen sadon nostamisen ja jakamisen varmistamiseksi. Nämä suuret ympärysmitalliset roottorit toimivat suhteellisen alhaisilla kierroksilla, mikä tarjoaa enemmän aikaa sadon nostamiseen ja vapauttamiseen koukkupiikkien avulla.

Käyttäjät voivat tarvittaessa säätää roottoreiden kulmaa ja korkeutta. Roottorin kulman säätö tehdään muuttamalla roottorin maapyörien asentoa johonkin viidestä asennosta, asteikolla 10°- 17°. Roottoreiden työkorkeutta voidaan helposti säätää ProPel M6-770:ssä yksinkertaisesti pienentämällä tai pidentämällä työntövartta. Hinattavissa pöyhimissä roottorin korkeutta säädetään kääntämällä yksinkertaista säätökahvaa.

Jotta sato ei takertuisi roottorin pyöriin, sadonohjauslevyt ohjaavat sadon koneen takaosaan.

Piikit
Kaikki McHale ProPel Tedder -sarjan pöyhimet on varustettu kaksoiskoukkupiikeillä, jotka varmistavat, että kaikki sato nostetaan puhtaaksi suuren ja tasaisen levityksen aikaansaamiseksi. Kestävän koukkupiikin ansiosta sato jakautuu korkealle, tasaisesti ja kauas koneen taakse, jolloin maa jää puhtaaksi ja sato leviää tasaisesti kuivumista varten.

Kuljetus
McHale ProPel M6-770 taittuu pystysuunnassa 3,8 metrin korkeuteen kompaktin tiekuljetusasennon saavuttamiseksi. McHale ProPel T8-1020 voidaan taittaa nopeasti ja siististi 2,9 metrin kuljetusleveyteen.

Ohjaus
McHale pöyhin mallisto on suunniteltu tarjoamaan mukavuutta ajoon, välttämään yliajo rinteissä ja antamaan tasainen, yhdenmukainen pöyhintäkuvio kaikkiin suuntiin. Tämän saavuttamiseksi McHale ProPel M6-770 -pöyhimet on varustettu värähtelevillä vaimentimilla ja tukevalla ohjausjärjestelmällä. Tämä seuraa traktoria kaarteissa ja varmistaa vakaan ja luotettavan toiminnan pöyhintäprosessin aikana.

Päistehallintajärjestelmä
Päisteessä tai esteiden ympärillä lisävarusteena saatava päistehallintajärjestelmä voidaan kääntää hydraulisesti paikoilleen ohjaamossa kuljettajan toimesta.

McHale V6760/ V8960 täysautomaattinen muuttuvakammioinen yksikköpaalain

McHale esitteli Agritechnicassa uusia V6760- ja V8960-täysautomaattisia muuttuvakammioisia yksikköpaalaimia, jotka on lisätty suosittuun muuttuvakammioiseen V6/V8-paalainten valikoimaan. Nämä uudet lisäykset tarjoavat suuremman tehon ja paalitiheyden ja ovat täysin automaattisia, mikä lisää käyttömukavuutta ja käyttäjäystävällisyyttä.

McHale V6760/V8960 ovat V6/V8-sarjan tehokkaimpia teknisiä laitteita. Nämä täysin automaattiset koneet ovat ISOBUS-yhteensopivia, ja niissä on mahdollisuus käyttää McHalen ISO-PLAY 7- tai ISO-PLAY 12 -näyttöjä, jotta käyttäjä voi nauttia korkeimman tason mukautumisesta ja koneen suorituskyvystä.

Profi-Flo -noukin
McHale on luonut suurimman tehonsa V6760/V8960-malleihin. Uusi Profi-Flo -noukin on suunniteltu lisäämään sadonottoa tehokkaamman sadonvirtauksen avulla. Se on suunniteltu varmistamaan, että paalaimen käyttäjät saavat kokea korkean suorituskyvyn noukkimen. Uusi kartiomainen syöttökanava auttaa satoa virtaamaan noukkimesta kohti sullojaroottoria ja paalikammioon, mikä maksimoi rehun läpimenon.

1000 RPM vaihteisto
V6760/V8960:ssa on vakiona 540 rpm vaihteisto. Koneen suorituskyvyn optimoimiseksi 1000 rpm vaihteisto on saatavana lisävarusteena, joka tarjoaa seuraavat edut:
• 1000 rpm vaihteisto lisää voimanoton nopeutta huomattavasti pienemmällä vääntömomentilla. Tämä vähentää voimansiirtolinjan jyrkkiä kuormituksia ja antaa kytkinasetukselle 10 % enemmän kapasiteettia, mikä vähentää tukosten riskiä ja parantaa suorituskykyä.
• Mahdollisuus valita pienempi voimanoton nopeus (jos saatavilla) traktorissa helpottaaksesi uudelleenkäynnistystä tukkeutumisen epätodennäköisyydellä.
• 1000 rpm:n vaihteistoa voidaan käyttää optimaalisella 900-1000 rpm:n kierrosluvulla, jotta traktorin moottorin kierrosluvut ovat alhaisemmat ja jolloin säästetään polttoainetta.

Uusi älykäs kammion ohjaus lisää kammion avautumis- ja sulkemisnopeutta, mikä auttaa lisäämään koneen tuottavuutta. Säädettävä kammion avautumiskorkeus on myös säädetty sopimaan paalin halkaisijaan ja lisäämään paalin poistonopeutta maksimaalisen tuoton ja käyttömukavuuden saavuttamiseksi.

Active Density Control - sähköinen muuttuva tiheyspaineen säätö lisää paalin tiheyttä.

Paalin muotoavustin – Kumpaankin portin lukkoon asennetut kuormituskennojen paalin muodonilmaisimet mittaavat paalikammion paineen kummallakin puolella ja näyttävät tarkan paalin muodon tiedot koneen käyttäjälle.

Aktiivinen vapautus – McHale V6760/ V8960:ssa on hydraulinen paalinpudotin, joka laskee tai nousee, kun kammion ovi avautuu tai sulkeutuu. Tämä mahdollistaa paalin työntämisen ulos suuremmalla vauhdilla, mikä vapauttaa portin kääntöalueen nopeammin.
Uudessa verkotusjärjestelmässä on suurempi jarru, joka mahdollistaa 25 % enemmän esikiristystä, mikä parantaa suorituskykyä.
Automaattinen terien pudotusominaisuus on saatavilla McHale V6760/ V8960 -malleissa, ja kuljettaja voi ottaa sen käyttöön ohjaamossa olevalla käyttölaitteella.

McHale V6760/ V8960 -malleissa käyttäjä voi asettaa terien puhdistusjakson käymään halutuin väliajoin tehokkaan toiminnan ja tasaisen silppuamispituuden varmistamiseksi.

Tutustu myös näihin