Asiakastarina: Rubin 10 - Järeä lautasmuokkain pellolle kuin pellolle

27.09.2022

Jalasjärvellä, Keskikylän maamiesseuralla on jäseniä noin runsas sata. Maamiesseuran omistuksessa on työkoneita laidasta laitaan, esimerkiksi kultivaattori, lietekärry sekä kuivalantavaunu, jotka ovat yhteiskäytössä seuran jäsenten kesken. Jokaisesta koneesta vastaa niin sanottu pitoisäntä, jonka vastuulla on työkoneen huolto, kirjanpitoa hehtaareista, kuka käyttää konetta ja milloin. Yksi pitoisännistä on Vesa Kurikka-Oja, jonka pitokohteena koneena on Lemken Rubin 10-lautasmuokkain.

Koneita tarvitaan maatiloilla moniin eri tehtäviin ja Keskikylän MKS:n johtokunta tarkasteli konekannan tilannetta, etenkin kun tarvetta oli lautasmuokkaajalle. Painavana tekijänä uuden koneen hankinnassa oli tuleva EU:n kasvipeitedirektiivi, jonka mukaan osa viljelyistä pitää jättää sängelle. Johtokunnassa todettiin, että kun muokattava pinta-ala kasvaa, on tarpeellista olla kone, joka on nopea mutta tehokas. Koneen pitäisi ehtiä lyhyen ajanjakson sisällä tehdä työ nopeasti ja ehtiä useammalle tilalle. Niinpä maamiesseuran johtokunta kysyi tarjousta viidestä erilaisesta lautasmuokkaajakoneesta.

Satoja hehtaareja maaperästä toiseen

Lopulta Lemken Rubin 10 neljä metrisellä työleveydellä, vakuutti hinta-laatusuhteellaan. Myös koneesta kuullut käyttökokemukset vaikuttivat erityisesti koneen hankintaan. Naapurikunnan maamiesseuralla on ollut vastaavanlainen, mutta vanhempi versio käytössään. Muokkain on saanut sieltä positiivista palautetta ja lopulta asiaa puitua johtokunnan kanssa, he esittivät asian kyläkokouksessa.

Hankinta hyväksyttiin ja näin talvella 2021 kone saapui Jalasjärvelle. Konetta käyttää noin 15–20 tilaa ja keväällä 2022 lautasmuokkain on ensimmäistä kertaa päässyt käyttöön, keväänmuokkauksille. Hehtaareja on keväälläkertynyt jo satoja käyttäjien kesken ja kone on vakuuttanut käyttäjänsä mm. saksalaisella laadukkuudellaan.

Kone on toiminut odotetusti ja etenkin se on nopea ja helppo käyttää. Rubin 10 tarjoaa myös markkinoiden suurimman lautaskoon, sekoittaen kasvijätteen tehokkaasti.
Lisäksi muokkain on helppo säätää, esimerkiksi työsyvyyttä voidaan säätää hydraulisesti. Maalaadut vaihtelevat käyttäjien peltojen kesken, joten koneen säädöt on oltava helppo tehdä. Tämä onnistuu Lemkenin Rubin 10 -lautasmuokkaimen kanssa, niin karkeasäädöt, kuin myös hienosäädöt.

Kurikka-Oja kehuu laadun lisäksi myös koneen läpäisevyyttä, joka on erinomainen, oli pohjana multamaa tai turvemaa. Lisäksi Lemken on tunnettu merkki ja merkin varaosaverkosto on kattava, joten tilanteen sattuessa apua saadaan mahdollisimman nopeasti.

Kiinnostuitko tuotteesta? Lue lisää LEMKEN Rubin 10 -lautasmuokkaimesta ja Lemken Rubin 12 -lautasmuokkaimet

Ota yhteyttä

Tutustu myös näihin