Asiakastarina: Urakointitöihin sopiva luottopaalain

08.07.2022

Kesäkuu on kauneimmillaan, kun puhelimeen vastaa Tuomas Salo kauppareissulta saavuttuaan. Kauhavan kaupungissa, Kortesjärven suunnalla Tuomas pyörittää yritystoimintaa YS-Urakointi Oy -nimen alla, yhdessä veljensä Joonaksen sekä heidän yhteisen ystävänsä Ville Ylikosken kanssa. Kyseinen yritys on itseasiassa muodoltaan osakeyhtiö, joka siirtyi poikien omistukseen vuonna 2012, kun toiminta siirtyi isältä pojalle. Toimintaa päiviin tuo niin veljesten lypsylehmä tila sekä Villen nautatila, kuin myös pellon työt. Työt ovat Tuomakselle ja kumppaneille tuttuja. ”Paalausta on takana reilut 20 vuotta”, Salo toteaa. Kesässä paalattavia hehtaareja voi kertyä jopa 500 hehtaaria.

Tilalle tuli vuonna 2007 McHalen Fusion -paalain, kun aikaisemmin oli menty yksikköpaalaimen ja käärijän kanssa. Lisäksi kolmantena ketjussa oli vielä kantaja. ”Olihan se hommaa, todettiin, että kai tämän helpomminkin voi tehdä”; Tuomas kertoo. Näin alettiin pohtimaan yhdistelmäpaalaimen hankintaa seuraavaksi, yksikköpaalaimen tilalle. Tuomas muistelee, että McHale:n paalaimet sattuivat jostain kohdalle, käytiin tutustumassa ja katsomassa. Koneen malli oli vieras, mutta tästä huolimatta kone uskallettiin ottaa käyttöön. ”Eikä kaduta”, Tuomas naurahtaa.

Vuoden 2007 paalain palveli urheasti ja koska palvelu sujui hyvin, kone vaihdettiin vuonna 2016 uudempaan, Fusion 3 malliin. Paaleja on kertynyt yli 30 000 kappaletta ja kone on palvellut uskollisesti. Paalaimen toiminnoista kiitosta saa erityisesti käytön helppous sekä koneen puhdistettavuus. ”Jälkimarkkinoinnille myös erityistä kiitosta, huollot sekä varaosat toimivat hyvin”, Salo kiittelee. Koneessa ei ole suurempia ongelmia sattunut, mutta jos on, apua kyllä saa. Soitto tai viesti toimii Toni Mårdille, joka hoitaa alueen paalaimien huoltoja. ”Erittäin tyytyväisiä olemme olleet niin paalaimeen kuin jälkimarkkinointiin”, Salo summaa paalaimen kanssa työskentelyä.

Koneeseen on tehty nyt isompi huolto ja on valmiina tulevaan kauteen. Paalaimen vaihto uuteen on myös mielessä, mutta toistaiseksi kone otetaan kuitenkin käyttöön vielä tälle kaudelle. Kesää on vielä jäljellä ja myös aikaa ajatella seuraavan kauden suunnitelmia. Tärkeintä on nyt tämän kauden työt ja niihin suunnataan seuraavaksi paalaimen kanssa.'

Kiinnostuitko? Lue lisää McHale-yhdistelmäpaalaimista

Ota yhteyttä

Tutustu myös näihin