Massikan matkassa uuteen sesonkiin

27.02.2024

Viime vuosina maatalouskoneteollisuus on joutunut monien muiden toimialojen tapaan sopeutumaan suuriin kysynnän vaihteluihin ja mm. komponenttipulasta johtuviin tuotantoaikojen venymiseen. Nyt tilanne näyttää kuitenkin vähitellen palaavan entiselleen ja maatalouskoneiden toimitusajat lyhenevät. Viime vuoden alkupuoliskon pitkistä toimitusajoista huolimatta Massey Fergusonin traktorituotanto löi uudet ennätykset vuonna 2023, sillä Ranskan Beauvais’issa valmistettiin yli 18 000 uutta traktoria.
Vaikka Suomen traktorikaupassa uusien traktorien keskitehot ovat nousseet jo lähelle 200 hevosvoimaan, on MF:n tuotannossa edelleen merkittävä rooli myös pienemmillä, alle 100 hv:n traktoreilla. Siksi myös Turun Konekeskuksen maahantulo-ohjelmaan on valittu keväälle 2024 Suomen olosuhteisiin ja tarpeisiin varusteltuja traktorimalleja, jotka kattavat nyt kaikki mallisarjat 70 hv:sta yli 400:aan hevosvoimaan.

Uuden traktorin hankintakynnystä madaltaa takuuaikojen pidentyminen. 1 vuoden täystakuun lisäksi tarjoamme useampaan traktorimalliin vähintään 2 vuoden jatkotakuuta veloituksetta. Tämän takuun voi muokata itselleen sopivaksi, jolloin mahdollinen lisähinta määräytyy takuun pituuden, ajomäärän tai halutun omavastuun mukaan. Tämä on eräänlainen vakuutus, jolloin koneen käytöstä ei aiheudu yllättäviä suuria menoeriä.

Massey Ferguson tiennäyttäjänä

Viime vuosina traktorien kehittämisen painopiste on ollut digitalisaation ja automaation huima lisääntyminen. Kun vielä joitakin vuosia sitten esimerkiksi automaattiohjaus oli harvojen herkkua, on se yhä useammassa traktorissa jo vakiovarusteena.
Vaikka Massey Fergusonilla on ollut jo pitkään tarjolla automaattiohjaus, viime vuonna solmitun kaupan myötä amerikkalaisten AGCO:n ja Trimblen yhteistyö alkaa nyt tuottaa uutta hedelmää. Esimerkiksi isommissa traktorimallisarjoissa, niin MF 8S Dyna-VT kuin uudessa 9S-sarjassa, Trimblen automaattiohjaus tulee olemaan nyt vakiovaruste. Yhä useammin myös traktori ja työkone ”keskustelevat” keskenään, on sitten kyse määränsäädöstä, lohkoautomatiikasta, päistekäännöstä tai traktorin ohjaamisesta. Koneen toimintoja voidaan seurata etänä, koskee se sitten koneen kuormitusta, sijaintia tai mahdollisia häiriötilanteita. On mielenkiintoista nähdä, mihin tämä tekninen kehitys vielä johtaa.

MF eXperience uudenlainen asiakastapahtuma

Massey Ferguson julkisti viime syksyn Agritechnica-messuilla uuden kaikkien aikojen tehokkaimman pyöräohjatun Massey Ferguson traktorimalliston, joka tunnetaan MF 9S-mallisarjana. Tämä Massey Fergusonin lippulaivan suurin traktori on teholtaan 425 hv, mallimerkinnältään MF 9S.245.

Vaikka uuden MF 9S-mallisarjan tuotanto käynnistyy vasta vuoden 2024 loppupuolella, tullaan ko. traktori ensiesittelemään Suomessakin jo kesän aikana, kun MF eXperience -kiertue saapuu jo toistamiseen Suomeen. MF eXperience on ympäri Eurooppaa kiertävä Massey Ferguson tapahtuma, jossa asiakkaat pääsevät tutustumaan Massey Fergusonin koko tuotevalikoimaan. Koneilla pääsee myös ajamaan, ja erilaiset asiantuntijaesitykset täydentävät tilaisuuden ammatillista antia. Koska tapahtumaan kutsutaan asiakkaat henkilökohtaisesti, myyjillemme voi ilmoittaa kiinnostuksesta osallistua tapahtumaan.

Vielä ennen MF eXperiece tapahtumaa järjestämme kevään aikana lukuisia eri tapahtumia ympäri Suomea. Tervetuloa keskustelemaan kanssamme uutuuksista ja kampanjoista. Nähdään konepäivillä!

Vesa Tyykilä
Massey Ferguson liiketoimintajohtaja

Tutustu myös näihin